För att kunna göra en bokningsförfrågan om Susanne MacFie måste du vara inloggad.

Susanne MacFie

Dela och skriv ut
Photo

Susanne MacFie

Fotograf:

Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://www.susannemacfie.se
http://www.memoforlag.se
http://www.memostories.se

Susanne MacFie

Kort om mig

Jag skriver gärna vardagsnära berättelser där barn kan känna igen sig, som i böckerna om Myrra, Vilda Våghals, Allis Sprallis, Trippe och i Hemliga Klubben-serien, men också mer fantasibetonade historier för de lite äldre, som i Legenden om De Fyra Elementen. Det viktiga är att texterna berör och sätter läsarens fantasi i rörelse. Sedan får de gärna bjuda på ett och annat igenkännande skratt också.

Jag gör författarbesök, håller skrivarskolor och deckarskolor. Jag har också börjat göra digitala besök, något jag gått en utbildning i, i Författarförbundets regi. Jag erbjuder också "Deckarfall i din skolas närområde" och "Skrivarskola/deckarskola + deckarvandring" (se nedan beskrivningar under Vad jag gör under författarbesöken). Pedagog... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Under mina författarbesök berättar jag om mitt författarskap
Att träffa läsarna är bland det roligaste med det här jobbet. Jag besöker ofta skolor och bibliotek runtom i Sverige. Många barn och ungdomar är nyfikna på vad en författare gör och hur en dag i en författares liv kan se ut. Jag berättar om mina bokserier, hur jag får idéerna till mina böcker och hur en bok kommer till. Jag berättar om frågor jag ställer till mig själv innan jag börjar skriva en bok, visar hur jag skapar och lägger upp händelserna i boken och visar också prylar som jag använt när jag skrivit mina böcker. Det kan vara alltifrån en lektion i en klass till skrivarverkstäder som sträcker sig över en hel termin med återkommande besök i en och samma klass.

Svara... ...visa mer

Verkförteckning

Myrra - 7 och en kvart (Eriksson & Lindgren) 2002
Myrra - 8 och ett halvt (Eriksson & Lindgren) 2004
De Sju Topparnas Rike (Memo Förlag) 2004
De Fem Flodernas Stad (Memo Förlag) 2005
De Tre Stjärnornas Skog (Memo Förlag) 2006
De Två Vulkanernas Dal (Memo Förlag) 2007
Legenden om De Fyra Ele... ...visa mer