För att kunna göra en bokningsförfrågan om Victor Estby måste du vara inloggad.

Victor Estby

Dela och skriv ut
_dsc5593

Victor Estby

Fotograf: José Figueroa

Verksam som
Prosaist/berättare
Poet
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.victorestby.se
https://sv.wikipedia.org/wiki/Victor_Estby
http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/victor-estby

Victor Estby

Kort om mig

Jag är född 1974 i Stockholm och bor och arbetar där.

1997 publicerade jag min första dagsvers, sedan dess har jag publicerat 1000 verser i en mängd dags-, vecko- och facktidningar.
I september 2013 debuterade jag med min första egna bok - "Versting", en samling av mina dagsverser. Hösten 2016 kommer "Under", som består av både dagsverser och noveller.

Tillsammans med min pappa, Stefan Estby, har jag skrivit en ungdomsboksserie som handlar om femtonårige Ted som bor i Stockholmsförorten Gröndal. Böckerna riktar sig till unga grabbar som annars inte läser så mycket. Serien består av tre fristående romaner.

Därutöver håller jag på med egna skönlitterära projekt som riktar sig till vuxna läsare. Jag har medverkat med noveller i ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Under mina egna framträden och författarbesök läser jag ur dagsverssamlingen Versting och berättar om mitt skrivande och om mina dagsversförebilder som Tage Danielsson, Stig Dagerman, Alf Henrikson och Anna Maria Lenngren och svarar på frågor samtalar gärna om skrivande och samhällsfrågor.

Fred Lane har tonsatt över femtio av mina dagsverser, som alla har satirisk och samhällskritisk udd. De har publicerats i ett stort antal dags- fack och veckotidningar och sammanlagt har jag publicerat närmare tusen stycken sedan 1997. Tillsammans erbjuder vi gymnasieskolor, folkhögskolor, bibliotek, visklubbar, fackförbund och föreningar ett dagsversprogram i ord och ton. Jag läser mina verser och Fred sjunger sina tonsättningar till eget ackompanj... ...visa mer

Verkförteckning

Versting, 2013 Karnstedts förlag
Under, 2016 Karnstedts förlag

Ungdomsböcker
Beskjuten (tillsammans med Stefan Estby), 2001 Lindelöws förlag
Jagad (tillsammans med Stefan Estby), 2002 Lindelöws förlag
Plåtad (tillsammans med Stefan Estby), 2004 Lindelöws förlag

Antologier
Polska Räkma... ...visa mer