För att kunna göra en bokningsförfrågan om Mårten Sandén måste du vara inloggad.

Mårten Sandén

Dela och skriv ut
Sanden01small

Mårten Sandén

Fotograf: Josefine Sandén

Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Mellan


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.petrinideckarna.se
http://www.raben.se

Mårten Sandén

Kort om mig

Föddes i Stockholm 1962, har bott i Lund sedan jag var åtta med avbrott för några utlandsvistelser, och bor nu i Stockholm igen. Gift, fyra barn födda mellan 1987 och 2009.
Jag är utbildad psykolog, men har aldrig arbetat som det. Istället har jag under många år varit professionell låtskrivare och även arbetat med musik på andra sätt.
1995 debuterade jag med en bilderbok om hundarna Roy och Perry, och har sedan dess skrivit bilderböcker, mellanstadiedeckare och böcker för tonåringar.
När jag började skriva serien Petrinideckarna ville jag skriva den sortens detektivhistorier som jag själv tyckte om att läsa som barn. Sivar Ahlruds Tvillingdeckarna, förstås, och naturligtvis Enid Blytons mysterier, men ännu hellre Kalle Blomkvist, Ture... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Genom åren har jag besökt många hundra klasser från Kåseberga i söder till Boden i norr, Orust i väster till svensktalande skolor i Åbolands skärgård i öst. Jag besöker framför allt mellanstadiet och pratar bara om mina egna böcker. För yngre elever talar jag gärna om böckerna om Stella och Skorstensbarnen (Skorstensjul, Älvsommar, Sjörövarhöst), böckerna om Mitzi eller Petrinideckarna. Med äldre klasser (t.o.m åk 7) brukar jag prata om Ett hus utan speglar, Sju förtrollade kvällar eller någon annan lite längre titel. Efter en kort introduktion brukar jag låta barnen fråga fritt. Det är alltid roligare med ett samtal än en föreläsning, tycker jag. Vissa frågor återkommer, men det finns alltid någonting nytt att diskutera. Det kan handla ... ...visa mer

Verkförteckning

BILDERBÖCKER

Sjörövarhöst, 2019, Rabén & Sjögren
Älvsommar, 2017, Rabén & Sjögren
Skorstensjul, 2015, Rabén & Sjögren
En glass i granngalaxen, 2016, Rabén & Sjögren
En stackars liten haj, 2014, Rabén & Sjögren
Den knasigaste killen i klassen, 2010, B.Wahlström
Den mörkaste platsen i hu... ...visa mer