För att kunna göra en bokningsförfrågan om Mårten Sandén måste du vara inloggad.

Mårten Sandén

Dela och skriv ut
Sanden01small

Mårten Sandén

Fotograf: Josefine Sandén

Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Mellan


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.petrinideckarna.se
http://www.raben.se

Mårten Sandén

Kort om mig

Föddes i Stockholm för snart femtio år sedan, har bott i Lund sedan jag var åtta med avbrott för några utlandsvistelser, och bor nu i Stockholm igen. Gift, fyra barn födda mellan 1987 och 2009.
Jag är utbildad psykolog, men har aldrig arbetat som det. Istället har jag under många år varit professionell låtskrivare och även arbetat med musik på andra sätt.
1995 debuterade jag med en bilderbok om hundarna Roy och Perry, och har sedan dess skrivit bilderböcker, mellanstadiedeckare och böcker för tonåringar.
När jag började skriva serien Petrinideckarna ville jag skriva den sortens detektivhistorier som jag själv tyckte om att läsa som barn. Sivar Ahlruds Tvillingdeckarna, förstås, och naturligtvis Enid Blytons mysterier, men ännu hellre ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har under drygt tio år besökt ett par hundra klasser om året, från Kåseberga i söder till Boden i norr, Orust i väster till svensktalande skolor i Åbolands skärgård i öst.
Tidigare har jag hållit skriv- och berättarkurser från klass 3 till gymnasiet. Från hösten 2012 besöker jag framför allt mellanstadiet och pratar bara om mina egna böcker. Efter en kort introduktion brukar jag låta barnen fråga fritt. Det är alltid roligare med ett samtal än en föreläsning, tycker jag. Vissa frågor återkommer, men det finns alltid någonting nytt att diskutera. Det kan handla om allt från läsande, favoritböcker, spänning, syskon och familjeliv, till hur det är att komma ny till ett land, rättvisa och brott, eller om skrivandet i sig.
Det är en sto... ...visa mer

Verkförteckning

BILDERBÖCKER
Roy och Perry räddar en varg, 1995, Eriksson & Lindgren
Roy och Perry löser pralinmysteriet, 1997, Eriksson & Lindgren
Den fulaste nallen i världen, 2008, B.Wahlström
Den mörkaste platsen i huset, 2009, B.Wahlström
Den knasigaste killen i klassen, 2010, B.Wahlström

PETRI... ...visa mer