För att kunna göra en bokningsförfrågan om Ylva Carlsdotter Wallin måste du vara inloggad.

Ylva Carlsdotter Wallin

Dela och skriv ut
Photo

Ylva Carlsdotter Wallin

Fotograf: Cato Lein

Verksam som
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
VuxenLänkar
http://www.rabensjogren.se
http://www.skrivarakademin.se
http://www.ylvacarlsdotter.se

Ylva Carlsdotter Wallin

Kort om mig

Jag gör både vanliga författarbesök i skolor och föreläser för lärare och personal om läsning, kreativt skrivande och hur man kan inspireras av litteratur.
Jag arbetar som författare och lärare i kreativt skrivande på Skrivarakademin i Stockholm och bor i Stockholm med man och två söner.
Jag har en brokig bakgrund, både högskolestudier, resor och diverse arbeten, men så småningom tog lusten att skriva över och jag hankade mig fram som journalist. 2000 debuterade jag med "Alex, som i Alexandra" och sedan dess har jag fortsatt skriva. Idrottstemat i mina böcker har blivit en ram för att berätta både om idrottsliv, men också om könsroller, avundsjuka, självkänsla, vänskap och kärlek.
Besök gärna min hemsida för mer information och bilder.

Vad jag gör under författarbesöken

Skolbesök: Böckerna om Alex fungerar framför allt för barn i År 4-6. Böckerna om Fyrklövern handlar om ungdomar i 7-8:an. Och lilla Greta, 8år, oroar sig för att vara sämst och om vad en riktig vän är?
Bibliotekarier och lärare påpekar ofta att böckerna om Alex lyckas fånga hela klassens intresse. De handlar om en flicka som älskar att spela ishockey, men också om problemet att vara en flicka som älskar ishockey. Berättelsen utspelar sig både i idrottsmiljö och skolmiljö bland kamrater och familj. Till min hjälp har jag berättelsen om hur Alex kom till. Hur jag blev inspirerad av en tidningsartikel om en tioåring som flera år senare blev rikskändis och en av Sverige yngsta OS-medaljörer. Att utgå från ämnet Sport är ett utmärkt sätt att... ...visa mer

Verkförteckning

Alex som i Alexandra, 2000
3 bommar och 1 spik, 2001
Alex - laget eller målet, 2002
Alex - med rätta känslan, 2003
Mika vs Mika, 2004 Tiden
Ramla tusen gånger, 2006, Tiden
På egna ben, 2008, Tiden
Så skriver du för unga, 2013, Ordronts förlag