För att kunna göra en bokningsförfrågan om Torgny Karnstedt måste du vara inloggad.

Torgny Karnstedt

Dela och skriv ut
Torgnyk

Torgny Karnstedt

Fotograf: Viveca Karnstedt

Verksam som
Prosaist/berättare
Fackboksförfattare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.karnstedt.se

PDF
skapande_skola_torgny_karnstedt.pdf

Torgny Karnstedt

Kort om mig

Född 1952, bosatt i Båstad. Bakgrund som svetsare och fabriksarbetare men verksam som heltidsförfattare sedan 1989. Ledamot i den svenska Nationalkommittén under FN:s internationella läskunnighetsår. Ordförande 1995-2000 i den Nationella skolbiblioteksgruppen. Ledamot av författarförbundets styrelse 1994-2000, vice ordförande. Flerfaldigt prisbelönad för mitt sätt att nå unga människor.

Vad jag gör under författarbesöken

Läsfrämjande föreläsningar. Besöker ofta skolans värld för att inspirera elever och pedagoger. Berättar och leder workshops, skrivarverkstäder. Håller i studiedagar.
Engagerad i Läs-för-mig-pappa där män utbildas i vikten av att läsa både för sina barn men också för att bli förebilder för sina barn.
Genomför traditionella författarbesök på bibliotek.
Vänder mig också till föräldrar och förskolepersonal. Talar om barns behov av fantasi.
Leder skrivarkurser för unga och vuxna.
Vänder mig också till företag med föreläsningar om kommunikation och språk.
Alla åldrar. I skolorna möter jag huvudsakligen elever på högstadiet och gymnasiet, men jag arbetar varje år med yngre barn samt föreläser för studenter på högskolor och lärarutbildni... ...visa mer

Verkförteckning

Debuterade med den prisbelönta och kritikerrosade romanen Slamfarmen. Utgiven år 1977 på Prisma. Har gett ut ett 10-tal böcker, bland annat den i skolan mycket flitigt använda romanen Låtsaskungen, en berättelse om barn som hamnar på en internatskola för småvärstingar. På många läsares begäran sk... ...visa mer