För att kunna göra en bokningsförfrågan om Torgny Karnstedt måste du vara inloggad.

Torgny Karnstedt

Dela och skriv ut
Torgnyk

Torgny Karnstedt

Fotograf: Viveca Karnstedt

Verksam som
Prosaist/berättare
Fackboksförfattare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.karnstedt.se

PDF
skapande_skola_TorgnyK2019.pdf

Torgny Karnstedt

Kort om mig

Född 1952, bosatt i Båstad. Bakgrund som svetsare och fabriksarbetare men verksam som heltidsförfattare sedan 1989. Varit ledamot i den svenska Nationalkommittén under FN:s internationella Läskunnighetsår, ordförande 1995-2000 i den Nationella Skolbiblioteksgruppen, ledamot av författarförbundets styrelse 1994-2000, förste vice ordförande. Blivit flerfaldigt prisbelönad för mitt folkbildande arbete och min förmåga att kommunicera med unga människor. Mottagare av Örjan Lindbergerpriset 2018.

Vad jag gör under författarbesöken

Läsfrämjande föreläsningar och kreativa skrivarverkstäder. Är flitig gäst i skolans värld där jag inspirerar elever och pedagoger. Leder studiedagar. Arbetar med alla åldrar. I skolorna möter jag huvudsakligen elever på högstadiet och gymnasiet, men jag arbetar också med yngre barn samt föreläser för studenter på högskolor och lärarutbildningar.
Engagerad i "Läs-för-mig-pappa-rörelsen" sedans starten 1999 där män utbildas i vikten av att läsa både för sina barn men också för att bli förebilder för sina barn.
Genomför traditionella författarbesök på bibliotek.
Vänder mig också till föräldrar och förskolepersonal. Talar mig varm för barns behov av fantasi.
Leder skrivarkurser för unga och vuxna.
Riktar mig också till företag med för... ...visa mer

Verkförteckning

Debuterade med den prisbelönta och kritikerrosade romanen Slamfarmen. Utgiven år 1977 på Prisma. Kom ut i efterlängtad nyutgåva 2018. Har gett ut ett 14 böcker, bland annat den i skolan mycket flitigt använda romanen "Låtsaskungen", en berättelse om barn som hamnar på en internatskola för småvärs... ...visa mer