För att kunna göra en bokningsförfrågan om Caroline Degerfeldt måste du vara inloggad.

Caroline Degerfeldt

Dela och skriv ut
Carolinedegerfeldt_(fotograf_viktor_holm)

Caroline Degerfeldt

Fotograf: Viktor Holm

Book_coverage_1
Verksam som
Prosaist/berättare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://carolinedegerfeldt.se
https://www.jwforlag.se/caroline-degerfeldt/
https://instagram.com/carolinedegerfeldt

Caroline Degerfeldt

Kort om mig

Jag är född 1985 och för elva år sedan bytte jag bana från socionomyrket till litteraturlivet. I dag har jag en kandidatexamen i litterärt skapande från Lunds universitet (2014–2016) samt diplom från Österlens folkhögskolas skrivarlinje (2011–2012), och jag arbetar numera som lektör och korrekturläsare för bokförlag och produktionsbyråer. Jag bor i Lund, och har även bott i Helsingborg och Malmö. Jag är dock född i silverstaden Sala där jag vuxit upp med berättelser om gruvdrift och sägnen om gruvfrun, och detta kombinerat med ett stort hästintresse har format min debutroman, ungdomsboken Silvergruvans dotter.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag besöker gärna skolklasser och berättar om mitt skrivande och min ungdomsbok (målgrupp 12+ år). Genom skrivövningar vill jag inspirera eleverna till att skapa egna berättelser. Jag ger tips på hur man kan hitta sin idé (vad man vill skriva om), och hur man skriver så att det blir riktigt spännande.

Jag deltar gärna i samtalsgrupper och seminarier gällande ämnen som förekommer i min bok. Exempel på sådana ämnen är: hästar, ridning, ridolycka, ryggskada, vänskap, sommarjobb, gruvhistoria, psykisk ohälsa, sorg, andar, magisk realism, vägval.

Jag skräddarsyr gärna föreläsningar och workshops efter skolors och biblioteks önskemål. De teman jag tidigare föreläst om (för vuxna) är: research, dramaturgi, skrivprocessen, textrespons och ... ...visa mer

Verkförteckning

Silvergruvans dotter (2022) JW förlag