För att kunna göra en bokningsförfrågan om Boel Werner måste du vara inloggad.

Boel Werner

Dela och skriv ut
Boelmajra

Boel Werner

Fotograf:

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.boelwerner.com
https://youtu.be/IvRYoT1nLmw
http://https://www.facebook.com/Boel-Werner-illustratör-och-författare-165841306774538/

Boel Werner

Kort om mig

Boka mig och min butai – den lilla japanska sagoteatern som jag använder för att visa bilder och så berätta mina historier muntligt. Väldigt engagerande för både barn och vuxna!
Jag har varit verksam länge som barn -ungdomsboksförfattare och illustratör och gjort massor med skolbesök. Men nu mera gör jag också föreställningar tillsammans med min kollega Maria Norgren, som är skådespelerska, vi har genomfört några "förskoleturnéer" med vår föreställning "Tyra och Myra" baserad på en av mina berättelser. Vi har även gjort en föreställning av min bilderbok Kraken samt mycket annat.

Vad jag gör under författarbesöken

Längre ner följer en skildring av en typisk författarbesöksdag, men jag vill också berätta om "Kamishibai"-föreställningarna. Det är en japansk berättarteknik som bygger på att man har en liten teater där man visar bilder, teaterna kallas "Butai" och jag har byggt min själv. Jag har för närvarande tre sagor som jag kan berätta på det här sättet, det är "Hej då kanin!" för de yngsta barnen, samt "Tyra och Myra" och "Grön" för de lite större (4-6 år ca). Och om Maria är med så kör vi vår kombinationsföreställning "Tyra och Myra", då jag börjar med att berätta, och Maria sedan dyker upp som clownwn maja. Föreställningen har ett ord-tema; att ord som låter likadant kan betyda olika saker, och att man uppfattar världen olika beroende på vad m... ...visa mer

Verkförteckning

Verkförteckning i urval:

Bilderböcker:
Kraken
Hej då mössan!
Hej då Kanin!
Holgers honung och andra bi-saker

Kapitelböcker:
Vi är inte vänner!
Tora och trollkarlen
Tora, mesig och modig

Ungdomsböcker:
Är du dum på riktigt?
Överlevaren Isaq
Junia på jakt
Heat-Micka kör folkrace... ...visa mer