För att kunna göra en bokningsförfrågan om Boel Werner måste du vara inloggad.

Boel Werner

Dela och skriv ut
Pratar_kopia_2

Boel Werner

Fotograf: Martin Skwirzynski

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Prosaist/berättare
Ungdomsboksförfattare
Illustratör


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.boelwerner.com
http://www.boelwerner.com
https://www.facebook.com/boelwernerauthor

Boel Werner

Kort om mig

Boel Werner, sedan länge verksam som barn- ungdomsboksförfattare och illustratör, debuterade hösten 2020 som romanförfattare med uppväxtskildringen "Här är jag nu", som också är en berättelse om en släkt, en plats och om själva tiden: Hur då och nu, särskilt på en gammal släktgård, existerar samtidigt, parallellt.

Med humor och medkänsla skildras hur det oplanerade sladdbarnet Iris tar sig fram i en tillvaro av excentriska föräldrar, utflugna syskon och åldrande farföräldrar på undantag uppe på vinden i det stora huset långt ute på landet.

Drastiskt, sorgligt, roligt och fyllt av igenkänning för alla som var unga under det mytomspunna 70-talet – eller för var och en som en gång har varit ett barn.


(Här kommer text angående mi... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Längre ner följer en skildring av en typisk författarbesöksdag, men jag vill också berätta om "Kamishibai"-föreställningarna. Det är en japansk berättarteknik som bygger på att man har en liten teater där man visar bilder, teaterna kallas "Butai" och jag har byggt min själv. Jag har för närvarande tre sagor som jag kan berätta på det här sättet, det är "Hej då kanin!" för de yngsta barnen, samt "Tyra och Myra" och "Grön" för de lite större (4-6 år ca). Och om Maria är med så kör vi vår kombinationsföreställning "Tyra och Myra", då jag börjar med att berätta, och Maria sedan dyker upp som clownwn maja. Föreställningen har ett ord-tema; att ord som låter likadant kan betyda olika saker, och att man uppfattar världen olika beroende på vad m... ...visa mer

Verkförteckning

Verkförteckning i urval:
Vuxenroman:
Här är jag nu

Bilderböcker:
Kraken
Hej då mössan!
Hej då Kanin!
Holgers honung och andra bi-saker

Kapitelböcker:
Vi är inte vänner!
Tora och trollkarlen
Tora, mesig och modig

Ungdomsböcker:
Är du dum på riktigt?
Överlevaren Isaq
Junia på j... ...visa mer