För att kunna göra en bokningsförfrågan om Nina van den Brink måste du vara inloggad.

Nina van den Brink

Dela och skriv ut
Ninavandenbrink

Nina van den Brink

Fotograf: N van den Brink

Book_coverage_1
Verksam som
Fackboksförfattare


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar

På gång
2022-10-26 - Segeltorp » Nina van den Brink
2022-11-12 - Vaxholm » Nina van den Brink

Nina van den Brink

Kort om mig

Jag har skrivit en biografi om Maja Ekelöf, städerskan som väckte sensation år 1970 när hennes dagbok gavs ut som politisk roman på Rabén & Sjögren. Det är en berättelse om en enastående kvinna, som trots att hon slet ont med städning och på egen hand försörjde fem barn orkade engagera sig mot Vietnamkriget och mot orättvisor i samhället. Men det är också en berättelse om en politiskt radikal och polariserad tid, då människor trycktes ut mot ytterkanterna, närmast blinda för fakta.
Jag är journalist sedan tjugofem år, redaktör, författare och litteraturvetare. Som reporter har jag skrivit om både ekonomi och kultur och jag är specialiserad på personporträtt, litteratur och film. Under många år har jag skrivit långa och genomarbetade per... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om min bok, "Jag har torkat nog många golv", om Maja Ekelöf, om hennes liv och om hur hon påverkade och påverkades av tiden hon levde i. Hade hon kunnat slå igenom med sin bok idag?
Jag pratar gärna om arbetarlitteratur, om att skriva biografiskt och historiskt eller om skrivprocessen i allmänhet. Jag har arbetat som novellredaktör och kan exempelvis kombinera föreläsning med skrivövningar.
Städerskors och städares situation intresserar mig och det är förstås ett ämne som ges mycket plats i boken. Jag kommer från en familj där alla kvinnor arbetade som städerskor och jag har även själv städat yrkesmässigt i yngre dagar.
Jag diskuterar gärna den radikala och politiserade tiden på sextio- och sjuttiotalen, och om de många p... ...visa mer

Verkförteckning

"Jag har torkat nog många golv: En biografi om Maja Ekelöf", utkommen 2022 på Norstedts förlag.