För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anna Widerberg måste du vara inloggad.

Anna Widerberg

Dela och skriv ut
Annaportrattstor_(kopia)

Anna Widerberg

Fotograf: Privat

Book_coverage_1
Verksam som
Prosaist/berättare


Målgrupp
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
https://annawiderberg.se/
https://youtu.be/uwKrR8VaMI8
https://debutantbloggen.wordpress.com/2021/01/10/rapport-fran-katastrofens-mitt/

Anna Widerberg

Kort om mig

Jag startade mitt yrkesliv som undersköterska på IVA och har sedan dess arbetat som journalist, politisk sekreterare, diakon och kommunikatör. Idag frilansar jag som skribent, filmarbetare och webbredaktör.
År 2013 fick jag litteraturstipendium från Västerås stad för min blogg 'Med Mirandas ögon' och 2018 från Region Västmanland för en romanidé med arbetsnamnet 'Godhetens baksida', den roman som jag arbetar med just nu.
Jag debuterade på Visto förlag i december 2020 med boken 'Tiden är människornas ängel'. Det är en rapport från katastrofens mitt, ett försök att beskriva det obeskrivbara som sker när en älskad människa tar sitt liv. Livet kan tvinga oss djupt ner i känslomässiga avgrunder men livet ger också hopp och läkning. Tiden tar... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag kan:
- Läsa ur boken 'Tiden är människornas ängel' och berätta varför jag har skrivit den, vilka reaktioner jag har fått och vad jag hoppas att boken, och mina erfarenheter, ska hjälpa andra människor med.
- Samtala om boken för publik, med någon som läst boken och ställer frågor.
- Föreläsa, eller samtala, om att möta döden, på olika vis. Förutom att jag själv har förlorat en älskad människa i självmord har jag arbetat som undersköterska med akutsjukvård och med äldrevård, jag har lett sorgegrupper för anhöriga som diakon i Svenska kyrkan och jag har dessutom tampats med kraftfull dödskräck och hypokondri under hela mitt vuxna liv. Jag har ett genomtänkt perspektiv på allt detta, grundat i vetenskap och samlad erfarenhet.
- Före... ...visa mer

Verkförteckning

Tiden är människornas ängel - Visto förlag 2020