För att kunna göra en bokningsförfrågan om Kaj Hagstedt måste du vara inloggad.

Kaj Hagstedt

Dela och skriv ut
Kaj_hagstedt_(2)

Kaj Hagstedt

Fotograf: Peter Andersson Shanygin

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
https://www.kajhagstedt.se/

Kaj Hagstedt

Kort om mig

Min bakgrund är som skådespelare och tv-regissör, men efter att i 20 år jobbat med bland annat barn- och ungdomsprogram, skolade jag om mig till lärare för årskurs 4–6.
Mina böcker, med utgångspunkt i vardag och spänning, vänder sig till målgruppen 9–13 år.
Böckerna är förankrade i skolans läroplan och har en genomarbetad, pedagogisk och kreativ lärarhandledning som förvandlar läsningen till ett roligt projekt.
Då jag har jobbat med Skolverkets lärarfortbildning Läslyftet har mina böcker en tematisk och språkutvecklande ambition och är genreöverskridande för att locka en bred läsarskara. Jag brinner för läsande förebilder och vill att läsning ska ges en större plats i både skolan och i hemmet.
Som författare önskar jag underhålla... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Författarbesök ska vara en upplevelse för både elever och lärare!
Jag jobbar med humor & energi och har skapat ett koncept som är analogt och som dessutom, om skolan så önskar i dessa tider, kan genomföras utomhus.
Under mitt besök hos er pratar vi om mina böcker och om författarrollen. Hur blir man inspirerad till att skriva? Hur kan man skriva mer visuellt och strukturerat? Varför tjatar lärare om att det är viktigt att läsa? Hur kan dramaturgi appliceras på text och hur kan egna erfarenheter användas i skriven text?
Jag blandar kreativa tips om skrivande med roliga övningar där eleverna utmanar sin fantasi och kreativitet. Självklart ges det också tid för eleverna att ställa frågor!

Då jag själv är lärare anpassar jag gärna bes... ...visa mer

Verkförteckning

2020 Framtidskameran
2021 Ett Ett Två