För att kunna göra en bokningsförfrågan om Henrik Nilsson Thelander måste du vara inloggad.

Henrik Nilsson Thelander

Dela och skriv ut
Henrik_nilsson_thelander_2_fotograf_martin_larsson

Henrik Nilsson Thelander

Fotograf: Martin Lundgren Larsson

Book_coverage_1
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
https://henriknilssonthelander.se/

Henrik Nilsson Thelander

Kort om mig

Jag är född 1976 och bor i Genarp utanför Lund. Hösten 2020 romandebuterade jag med ”Iskungen” - en äventyrlig spänningsroman och fantasifull saga för barn och ungdomar. Innan dess har jag gett ut tre bilderböcker för lite mindre barn.

”Iskungen” har fått ett fint bemötande med goda vitsord från bl.a. Bibliotekstjänst och har beviljats litteraturbidrag från Statens kulturråd, vilket gör att den bland annat finns att låna på alla landets huvudbiblioteket.

Jag skrev min första berättelse när jag var 6-7 år gammal. Redan då visste jag att jag ville bli författare när jag blev stor, men det dröjde tills jag fick egna barn innan jag verkligen vågade testa.

Mina berättelser utspelar sig oftast i skymningslandet mellan dröm, fantasi... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag vill gärna inspirera barn- och ungdomar till att läsa mer och våga skriva sina egna berättelser. Jag gör därför gärna författarbesök där jag berättar om mitt skrivande och mina böcker. Min huvudsakliga målgrupp är skolklasser i låg- och mellanstadiet och jag för gärna en nära dialog med läraren så att upplägget för besöket kan anpassas efter klassens önskemål.

Som utgångspunkt berättar jag om mig själv, om någon av de böcker jag skrivit och om hur den kom till - hela vägen från själva idén till den färdiga boken. Jag kan också prata kring något tema i boken. Bäst blir det om klassen läst boken inför besöket och förberett frågor - men jag är även öppen för andra varianter.

Jag ser det som att jag med mitt skrivande bara är i b... ...visa mer

Verkförteckning

Iskungen, roman, Visto förlag, 2020
Jeppe, jag och den förtrollade ängen, bilderbok, Sagaofelia, 2018
Anja Bång, bilderbok, SagaOfelia, 2017
Filuren och alla julklapparna, bilderbok, SagaOfelia, 2015