För att kunna göra en bokningsförfrågan om Sara Wikman måste du vara inloggad.

Sara Wikman

Dela och skriv ut
Workshop_mindre_storlek

Sara Wikman

Fotograf:

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Norr

Länkar

Sara Wikman

Kort om mig

Att skriva är något av det bästa jag vet, det och att vara med när andra skriver. Så jag kan inte komma på något bättre jobb än att vara författare och skrivpedagog. Jag har skrivit tre böcker, som alla utspelar sig på mindre orter i norr och handlar om queer kärlek på ett eller annat sätt.

Sticker, är en ungdomsbok om första krisen med bästa vännen men också om första kärleken med Binta, som är så olik huvudpersonen Wendy att Wendy inte kan fatta att Binta gillar henne. Det är en bok full av spänning i Västerbottens inland för Binta är förföljd och utan att Wendy förstår hur det gått till så har hon hamnat på en roadtrip med oklart slut.

Jag vill inte möta världen i tårar, är en ungdomsbok som handlar om att växa upp i en småsta... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Vid mina författarbesök pratar jag om hur det kan gå till att skriva en bok och om min väg till skrivande. Jag har stor erfarenhet av att arbeta med hbtqi+ som tema vid besöken men också om hur det kan vara att växa upp på en mindre ort, vänskap, kärlek, att leva i norr och så vidare.

I mina skrivarverkstäder arbetar jag med enkla övningar, skapade för att göra så att alla kan skriva. Övningarna anpassas efter gruppens behov och också här arbetar jag gärna med teman. Jag håller även kurser för personer som skrivit lite mer och tar mig an manus som lektör.

Verkförteckning

Sticker, Ord & visor förlag, 2020
Jag vill inte möta världen i tårar, Ord & visor förlag, 2015
Följa med, Ord & visor förlag, 2013