För att kunna göra en bokningsförfrågan om Johan Brännström måste du vara inloggad.

Johan Brännström

Dela och skriv ut
Johan8mindre

Johan Brännström

Fotograf: Anna Drvnik

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Deckar/Spänningsförfattare


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
https://www.instagram.com/johan_brannstrom_forfattare
https://www.facebook.com/jbforfattare

Johan Brännström

Kort om mig

Jag är bosatt i Uppsala och debuterade som författare 2020 med spänningsromanen ”Feber”, den första i en serie om Mikaela Sköld, reporter på Sveriges största nyhetsbyrå. Den andra , ”Röd signal”, släpptes i maj 2021 och den tredje utkommer 2022.
Som författare dras jag till historier eller ämnen jag inte sett skildrade förut, och som ofta bottnar i brännheta samhällsproblem.
Har arbetat som sidredigerare på TT Nyhetsbyrån i sju år och dessförinnan varit reporter för tidningar som Eskilstuna-Kuriren och Katrineholms-Kuriren.
Jag har även en gedigen bakgrund som filmmanusförfattare, bland annat i Hollywood, och har drivit flera filmmanuskurser på nätet samt hållit en workshops om filmmanusskrivande.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar gärna om dramaturgi och hur man bygger upp spänning effektivt, om vikten av research och hur min skrivprocess går till, men också om min personliga resa från journalist till filmmanusförfattare till författare. Kan även föreläsa eller ha workshops inom filmmanusskrivande och storytelling.
Jag berättar också gärna om hur man lyckas nå sin dröm, hur man sätter upp mål och hur man lyckas kombinera ett heltidsarbete och familj med en författarkarriär.

Verkförteckning

Feber (2020, Ordfront förlag)
Röd signal (2021, Ordfront)