För att kunna göra en bokningsförfrågan om Jenny Luks måste du vara inloggad.

Jenny Luks

Dela och skriv ut
Jenny_luks_ffcv

Jenny Luks

Fotograf: Per Wahlberg

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Poet


Målgrupp
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://www.jennyluks.se
https://www.facebook.com/jennylukspoet

Jenny Luks

Kort om mig

Jag är född 1974 i Finspång och bor numera i Göteborg. Jag är utbildad på Bona folkhögskola, där jag studerat på Skrivarlinjen och Journalistlinjen.

I min bok Förmångligandet av stjärnor har jag inspirerats av den halländske vispoeten Alf Hambe och hans egensinniga texter.

I Parallellum och främst i min senaste bok, Kornskiktet, tar jag avstamp i sexualitet och könsidentitet. Temat är återkommande i min poesi och jag har bland annat hållit tal och läst dikter på Pride Finspång tre år i rad, med utgångspunkt i min icke-binära identitet.

Jag har medverkat på en rad scener och bibliotek i Östergötland, Västra Götaland, Småland, Halland och Skåne, med diktläsningar, föredrag och panelsamtal. 2019-2021 tilldelades jag Författarfonden... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

I samband med Förmångligandet av stjärnor, har jag i synnerhet hållit läsningar från boken och föredrag om Alf Hambe och hans diktvärld. Jag samarbetar också med vismusiker, som vid önskemål kan medverka i programpunkten. Jag har också ett fördjupat intresse för HBTQ-frågor och pratar gärna om könsidentitet som skildras i min senaste bok Kornskiktet. Jag är van vid att prata inför publik och är gärna humoristisk och lättförståelig.

Verkförteckning

Kornskiktet, 2022
Förmångligandet av stjärnor, 2020
Parallellum, 2018