För att kunna göra en bokningsförfrågan om Jenny Luks måste du vara inloggad.

Jenny Luks

Dela och skriv ut
Jenny_luks_gbg

Jenny Luks

Fotograf: Mattias Luks

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Poet


Målgrupp
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://www.jennyluks.se
https://www.facebook.com/jennylukspoet

Jenny Luks

Kort om mig

Jag är född 1974 i Finspång och bor numera i Göteborg. Jag är utbildad på Bona folkhögskola, där jag studerat på Skrivarlinjen och Journalistlinjen.

Jag släppte debutboken Parallellum 2018, som tar avstamp i sexualitet och könsidentitet. Temat är återkommande i min poesi och jag har bland annat hållit tal och läst dikter på Pride Finspång tre år i rad, med utgångspunkt i min icke-binära identitet.

2020 släpptes min andra bok, Förmångligandet av stjärnor. I den har jag låtit mig inspireras av den halländske vispoeten Alf Hambe. Ur Hambes egensinniga texter, har jag skapat min egen mytologi med en melankolisk och surrealistisk språkvärld.

Jag har medverkat på en rad scener och bibliotek i Östergötland, Västra Götaland, Småland och... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

I samband med Förmångligandet av stjärnor, har jag i synnerhet hållit läsningar från boken och föredrag om Alf Hambe och hans diktvärld. Jag samarbetar också med vismusiker, som vid önskemål kan medverka i programpunkten. Jag har också ett fördjupat intresse för HBTQ-frågor och pratar gärna om könsidentitet som skildras i boken Parallellum och kommande bok på temat. Jag är van vid att prata inför publik och är gärna humoristisk och lättförståelig.

Verkförteckning

Parallellum, 2018
Förmångligandet av stjärnor, 2020