För att kunna göra en bokningsförfrågan om Tobias Gard måste du vara inloggad.

Tobias Gard

Dela och skriv ut
Sj%c3%a4lv2

Tobias Gard

Fotograf: Christine Karlsson

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare
Fackboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://tobiasgard.com
http://dodmanspod.blogspot.com

På gång
2022-08-17 - Mellerud » Tobias Gard

Tobias Gard

Kort om mig

Jag arbetar både som författare och skol- och ungdomsbibliotekarie och ägnar större delen av mina arbetsdagar åt att läsa högt och samtala om text med barn och ungdomar. Jag skriver främst lättläst skönlitteratur men har också skrivit en fackbok om hur jag arbetar för att väcka läslust med digital teknik. Dessutom driver jag podcasten ”Död mans pod” där jag läser kusliga berättelser av olika slag.
Mitt mål som författare är att skriva historier som engagerar från första stund och sedan inte släpper greppet om läsaren. Texten kan vara lättläst men ska ändå vara så komplex att den går att samtala om på djupet under ett textsamtal.

Vad jag gör under författarbesöken

Pratar om mitt arbete som författare, mina böcker och min podcast. Jag har lång erfarenhet av arbete i skola och är mycket van att möta klasser från förskoleklass till årskurs nio.

Läser högt och har textsamtal med barnen/ungdomarna. För att engagera lite extra brukar jag använda digital teknik och spelifiera textsamtalen.

Har skräckskola där jag lär barnen/ungdomarna allt jag kan om skräck och spökhistorier. Jag pratar gärna om läskiga vandringssägner och Creepypastas (vandringssägner som sprids på Internet) och kommer även ofta in på hur man kan tänka källkritiskt. Hur tar man reda på att en vandringssägen inte är sann och vilka knep använder de som sprider en vandringssägen för att vi lsäare ska tro på historien.

Har skrivarw... ...visa mer

Verkförteckning

Getmannen - Hegas 2021

Läslust i en digital tid (tillsammans med Hülya Basaran) - Gothia fortbildning 2020

Under isen och andra rysliga berättelser - Hegas 2019

Knackaren och andra rysliga berättelser - Hegas 2019