För att kunna göra en bokningsförfrågan om Matilda Ruta måste du vara inloggad.

Matilda Ruta

Dela och skriv ut
Ruta_matilda

Matilda Ruta

Fotograf: Göran Segeholm

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare
Illustratör


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.matildaruta.se
http://barnmakt.se/
http://facebook.com/matildarutaillustration

Matilda Ruta

Kort om mig

*** Jag gör väldigt gärna webbsända föreläsningar eller workshops via länk (via program som zoom, meets eller teams t ex). Hör gärna av er så tänker vi ut ett upplägg tillsammans! ***

I snart tio år har jag samarbetat med barn, ofta som en utgångspunkt inför bok- och konstprojekt. Jag älskar att arbeta med barngrupper. Jag tycker mig ha hittat metoder att synliggöra barnen, låta deras vilja, idéer och kreativitet ta plats utanför vuxenvärldens gränser och regler. Samtidigt kan jag guida, förklara och ge barnen verktyg att uttrycka sina tankar och berättelser. Ett första steg är ofta bara att lyssna, utan att rätta.
Energin och upptäckarlusten i barngrupperna tillför mycket till min egen konstnärliga process. Mina fyra bilderböcker o... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om mitt arbete som tecknare och författare och visar böcker och original. Det brukar bli många frågor. Ibland visar jag hur jag arbetar hela vägen från en anteckning i mobilen, till rinnande akvarellfärg, in i datorn, och ut som färdig bok. Ibland berättar barnen mer än mig.
Sedan ritar och skriver vi tillsammans. Ofta tar jag med mig färdiga rituppgifter. Jag tycker det är lättare att komma igång när det finns ett papper där något ska fyllas i. Barnen brukar vara vana vid ritböcker och sätta igång direkt.
Jag gillar att anpassa mina besök till platsen och deltagarnas ålder och intressen. Jag förbereder gärna ett helt eget program för er om ni hör av er med lite info!

Exempel på workshops

En liten värld (från 5 år)... ...visa mer

Verkförteckning

Syskonvecka
Rabén & Sjögren 2020

Flocken
Medförfattare: Rasmus malm
Rabén & Sjögren 2019

Eid en festdag (Illustrationer)
Författare: Eva Susso och Jali Madi Susso
Lilla piratförlaget 2019

Världen utanför (Illustrationer)
Författare: Henrik Wallnäs
Natur & kultur 2018

Ninna o... ...visa mer