För att kunna göra en bokningsförfrågan om Jonathan Lundberg måste du vara inloggad.

Jonathan Lundberg

Dela och skriv ut
H%c3%b6guppl%c3%b6st

Jonathan Lundberg

Fotograf: Charlotta Bäckström

Book_coverage_1
Verksam som
Prosaist/berättare
Fackboksförfattare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
https://www.piratforlaget.se/2019/10/14/jonathan-lundberg-om-arbetet-med-sverigevanner/
https://www.facebook.com/lundbergjd
https://twitter.com/lundbergjd

På gång
2020-03-25 - Ljusdal » Jonathan Lundberg

Jonathan Lundberg

Kort om mig

Journalist och författare av boken "Sverigevänner: ett reportage om det svenska nätkriget" (Piratförlaget). Boken handlar om hur Sverigedemokraterna byggt upp sin nätrörelse under de senaste tio åren, på ett sätt som saknar motstycke i svensk politik.

Inför valet 2018 arbetade Jonathan Lundberg som politikreporter med fokus på sociala medier hos Aftonbladets samhällsredaktion. Han har tidigare jobbat som sociala medier-redaktör på samma tidning och som webbredaktör hos Sydsvenskan.

Uppvuxen i Karlshamn, upplärd vid Lunds Universitet/Skurups folkhögskola och uppflyttad till Stockholm.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag pratar om min bok Sverigevänner, källkritik på sociala medier, om det politiska spelet på internet och hur vi kan bli bättre på att avslöja falsk fakta som sprids online.

Till skolor har jag ett särskilt föreläsningspaket under namnet "När internet skrämmer oss", där jag berättar om källkritik på sociala medier utifrån historier som eleverna känner till. I föreläsningen ingår en bit om min bok Sverigevänner och hur ungdomarna kan förstå det politiska spelet som pågår på internet idag:

"I tio år har spöket Teresa Fidalgo skrämt svenska tonåringar. Först på Youtube, sen på Facebook, på Instagram och senast på Snapchat. Frågan är inte om, utan när, den påhittade berättelsen om Fidalgo kommer att skrämma oss igen – men vi kan vara ... ...visa mer

Verkförteckning

Sverigevänner: ett reportage om det svenska nätkriget, Piratförlaget, 2019.