För att kunna göra en bokningsförfrågan om Tobias Söderlund måste du vara inloggad.

Tobias Söderlund

Dela och skriv ut
Jag

Tobias Söderlund

Fotograf: Kajsa Göransson

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
https://www.instagram.com/tobiassoderlund_forfattare/

Tobias Söderlund

Kort om mig

En författare som brinner för rysliga berättelser. Jag har alltid älskat att skrämmas och bli skrämd, men jag lovar att inte vara alltför läskig under författarbesöken. När jag inte hittar på historier om spöken jobbar jag som journalist på Expressen i Stockholm. Rötterna har jag dock längre norrut. I Bureå, utanför Skellefteå, närmare bestämt. Min debutbok "Prästgårdens hemlighet" utspelar sig också på nordligare breddgrader än huvudstaden, nämligen i den jämtländska byn Borgvattnet – och i dess hemsökta prästgård. Även uppföljarna utspelar sig på andra läskiga platser runt om i landet. Finns det något hemsökt ställe i närheten av framtida författarbesök kanske det kan resultera i en bokidé framöver!

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar gärna om mina böcker, vägen till att bli utgiven författare och om hur en bok blir till. Jag kan också hålla i skrivövningar, workshops och liknande. Högläsning går förstås också bra. Jag är även öppen för förslag om något helt annat skulle vara av intresse. Mina böcker har mellanstadiet som huvudmålgrupp, men jag anpassar gärna besöket till äldre och yngre publik också. Nu i coronatider har jag genomfört digitala författarbesök, något som fungerade väldigt bra och som jag gärna gör fler av vid behov.

Verkförteckning

Jag debuterade i augusti 2019 med rysaren Prästgårdens hemlighet (Rabén & Sjögren). Boken har målgrupp 9–12 år och är den första i trilogin Spökkameran. Del två, Ljusklotets mysterium, och del tre, Slottsruinens förbannelse, släpptes båda under 2020. Sommaren 2021 inleder jag en ny serie spökhist... ...visa mer