För att kunna göra en bokningsförfrågan om Sanna Mac Donald måste du vara inloggad.

Sanna Mac Donald

Dela och skriv ut
B716caab-224c-4066-9a9c-cd3aa7cd697b

Sanna Mac Donald

Fotograf: Helena Kärrlander

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://sannamacdonald.se
http://Facebook.com/minasannaord
http://www.mimaforlag.se/forfattare/sanna-mac-donald/

Sanna Mac Donald

Kort om mig

Jag är verksam som författare sedan årsskiftet 2018/2019, då jag debuterade med romanen ”Om allt vore annorlunda” (MiMa Förlag). I september 2020 kommer ytterligare två romaner: ”Allt som en gång var”, som är uppföljaren till min debut, och den helt fristående romanen "Ospårat". Förutom att berätta starka och gripande historier om människor och relationer, vill jag genom mitt författarskap bryta mot och vidga snäva normer - framför allt vad gäller kön och sexualitet.

Så vad handlar mina böcker om?
Både "Om allt vore annorlunda" och "Allt som en gång var" är delvis historiska, delvis samtida berättelser om kärlek och relationer bortom lagar och normer. Målgruppen är vuxna läsare, men den första boken har även tagits in på gymnasiesko... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Det finns så mycket jag vill och kan prata om under ett författarbesök, och jag diskuterar gärna med er vad exakt ni vill ha ut av besöket! Obs! Nu i coronatider erbjuder jag även digitala besök och vi kan tillsammans besluta i vilken form. Antingen att frågor skickas till mig i förväg, eller att dessa ställs under "besöket"!

Ett alternativ är att jag helt enkelt presenterar mina böcker, varifrån min inspiration kommer och hur min skrivprocess ser ut. Givetvis med utrymme för frågor och skrivtips!

Ett annat alternativ är att jag utöver presentationen av böckerna pratar om normer och normkritik, och hur jag ser litteraturen som ett sätt att synliggöra, ifrågasätta och framför allt vidga de normer som skapar orättvisor och ojämlikhet... ...visa mer

Verkförteckning

Om allt vore annorlunda (MiMa Förlag 2019) - finns som inbunden, pocket och ljudbok
Allt som en gång var (LB Förlag, september 2020) - inbunden
Ospårat (Tallbergs Förlag, september 2020) - storpocket