För att kunna göra en bokningsförfrågan om Inger Lernevall måste du vara inloggad.

Inger Lernevall

Dela och skriv ut
Inger_lernevall_fine_large_(c)_mats_edman_-185_final_version_2000x3000px_pressbild

Inger Lernevall

Fotograf: Mats Edman

Book_coverage_1
Verksam som
Prosaist/berättare


Målgrupp
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
https://lernevall.se

Inger Lernevall

Kort om mig

Min debutroman ”Kära Martina” utspelar sig i norra Bohuslän runt förra sekelskiftet. Berättelsen utgår från en verklig händelse i min egen släkt, men är i övrigt ren fiktion. Martina (som senare blev min mammas mormor) blev ensam med tre små barn när hennes man kronofjärdingsman Anton Johannes­son försvann på havet en decemberdag 1902.

Romanen handlar om livet efteråt, när dagarna gick och Antons frånvaro gradvis blev ett faktum. Hur Martina kämpade sig igenom den första tiden, hur hon klarade av det för att hon måste klara av det. Infällt finns också historien om det som var, det liv de hade från 1885 och framåt. Det liv som gick förlorat när Anton försvann.

Jag är frilansande journalist och tidningsformgivare med kontor vid Medb... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag kan berätta om min roman ur olika perspektiv, beroende på målgrupp. Jag kan prata om skrivprocessen att få sin första roman att bli verklighet, eller att genom släktforskning och omfattande research få en verklig händelse för längesedan att bli levande och angelägen. Jag kan också prata om sorg och vad det gör med oss att inte få bearbeta och prata om den. Min roman är också en berättelse om ett gripande öde och om en stark och självständig kvinna.

Verkförteckning

Romanen ”Kära Martina”, Bokförlaget Axplock 2018, ISBN 978-91-88523-27-3.

Noveller:

• ”Medan kafeterian är stängd” i antologin ”Över en fika kan allting hända”, Ariton förlag december 2018, ISBN 978-91-87813-38-2.

• Novellen ”Hej, sover du?” i antologin ”Över en regnbågsfika”, Ariton för... ...visa mer