För att kunna göra en bokningsförfrågan om Elin Johansson måste du vara inloggad.

Elin Johansson

Dela och skriv ut
Elin_johansson__foto_josefine_laul

Elin Johansson

Fotograf: Josefine Laul

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.seriost.se

PDF
Elin_Johansson_Skapande_skola.pdf

Elin Johansson

Kort om mig

Allt jag jobbar med rör sig i litteraturens värld. Bland annat är jag verksam författare, utbildad skrivpedagog och har i över ett decennium drivit eget bokförlag.

Jag bor i en stuga på Öland och skriver på uppföljaren till min senaste roman "Ölandstokar och nollåttor". Tidigare har jag skrivit tre romaner, en novellsamling, en dikt/novellsamling och en metodbok om kreativ läs- och skrivundervisning med barn.

Vad jag gör under författarbesöken

Antingen pratar jag under rubriken "Från mormors klätterträd till författare", det blir en berättelse om hur mitt skrivande började, i min mormors klätterträd, det började i läsningen. Jag berättar om min skrivresa från det att jag i hemlighet skrev i mitt barnrum med låst dörr till att jag som 20-åring startade ett bokförlag och publicerade min första roman. Jag berättar om var jag befinner mig i skrivandet nu utifrån min senaste roman "Ölandstokar och nollåttor" och ger en inblick i mitt skrivande och läsande liv.

Eller så har vi en skrivworkshop tillsammans och då skriver vi, väldigt mycket. Vi har fullt fokus på att maximera fantasi och kreativitet i många, många skrivövningar. Jag delar med mig av mina bästa skrivtips och vi prat... ...visa mer

Verkförteckning

"Ölandstokar och nollåttor" (2019)
"Paraplyet" (2016)
"Får man använda sin fantasi?" (2013)
"Magiskt & tragiskt" (2010)
"Lite gör skillnad" (2009)
"Hur man än vänder är rumpan bak" (2008)