För att kunna göra en bokningsförfrågan om Ylva Hällen måste du vara inloggad.

Ylva Hällen

Dela och skriv ut
Ylva_ha%cc%88llen_foto_peter_hagstro%cc%88m_webb1

Ylva Hällen

Fotograf: Peter Hagström

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Dramatiker


Målgrupp
Låg
Mellan
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://bonniercarlsen.se
http://ylvahallen.se

På gång
2020-08-13 - Uppsala » Ylva Hällen
2020-09-19 - Tierp » Ylva Hällen
2020-10-17 - Mariefred » Ylva Hällen

Ylva Hällen

Kort om mig

Jag har jobbat med barnkultur i snart 20år och debuterade som författare 2016 med Ylvania sagan om ljusbäraren. Jag började skriva böcker för att jag längtade efter att skriva längre berättelser. Jag ville utforska och fördjupa karaktärerna i landet Ylvania, en värld jag redan skapat för tv. För Ylvania sagan om ljusbäraren vann jag barnradions bokpris 2017, och det faktum att juryn bestod av barn sporrade mig att fortsätta! Nu skriver jag på den tredje boken i serien.

Min bakgrund är främst inom TV där jag skapat flera serier och sago/dockprogram för barn som tex Pomos Piano, Minimello, Supermysteriet och Ylvania. De senaste tio åren har jag arbetat nästan uteslutande med interaktivitet där barnen är med och skapar berättelsen tillsa... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag läser högt ur den senaste boken i serien om Ylvania. Jag berättar om hur jag jobbar som författare, hur jag hittar på och var jag hämtar min inspiration. Jag brukar berätta om Ylvanias uppkomst i TV om barnen har en relation till det.
Jag styr och anpassar mycket efter publikens intressen och önskemål och självklart ålder på publiken. En del av besöket går åt till frågor från publiken. I och med min bakgrund inom barntv, som programledare och sagoberättare, så brukar frågorna vara många.

Verkförteckning

Författare
Ylvania De stulna skuggornas tid (2018)
Ylvania Sagan om ljusbäraren (2016)

Illustratör
Sus och Dus gör en utflykt (2007)
Bom Bom Barnens älsklingar Antologi (2005)