För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anna Pella måste du vara inloggad.

Anna Pella

Dela och skriv ut
Sk%c3%a4rmavbild_2021-10-24_kl._07.32.13

Anna Pella

Fotograf: Anders Furuvik

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Prosaist/berättare


Målgrupp
Låg
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.funkisfamiljen.se
http://nardulerstannartiden.se

Anna Pella

Kort om mig

Ända sedan mina barn var små har jag saknat böcker som vi kan känna igen oss i, som handlar om en familj som vår, där ett barn använder rullstol, andningsapparat på natten, slang och spruta för att äta, har assistent, ligger på sjukhus ofta, och där livet kan vara mycket ovisst – men också helt fantastiskt däremellan. Jag är frilansjournalist och fotograf inom området familjeliv och funktionsnedsättning. 2017 sedan kom min självbiografiska bok ”När du ler stannar tiden” om livet med min äldsta dotter Agnes, som föddes 2003 med flerfunktionsnedsättning. Boken har väckt fina reaktioner och igenkänning från familjer i liknande situation. 2018 kom första delen i den illustrerade barnboksserien Funkisfamiljen, som handlar om hur det är att vä... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

När jag träffar barn berättar jag om min familj och vad som är speciellt när man är en funkisfamilj. Jag läser ur böckerna och försöker skapa samtal kring t ex olikheter, bemötande, ovisshet, livskvalitet eller döden. Jag tar gärna emot frågor på förhand och anpassar mig efter era önskemål. Jag har en del ritmaterial så att barnen kan skapa egna funkisfamiljer.

När jag träffar vuxna berättar jag om hur livet förändrades när min äldsta dotter föddes med en svår hjärnskada. Jag läser ur böckerna om hur vår krokiga väg sett ut fram till idag, och hur vi tvingats omvärdera vad som är viktigt i livet.

Verkförteckning

När du ler stannar tiden (Libris förlag 2017)

Funkisfamiljen del 1: Operation slutstirrat (Libris förlag 2018)
Funkisfamiljen del 2: Operation rädda sommarlovet (Libris förlag 2019)
Funkisfamiljen del 3: Operation dödsviktigt (Libris förlag 2020)
Funkisfamiljen del 4: Operation vän i nöd... ...visa mer