För att kunna göra en bokningsförfrågan om Hedvig van Berlekom måste du vara inloggad.

Hedvig van Berlekom

Dela och skriv ut
Hedvig_van_(1)

Hedvig van Berlekom

Fotograf: Christina Nistor

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare


Målgrupp


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar

Hedvig van Berlekom

Kort om mig

Jag debuterade 2018 med relationsromanen Stigarna och barnboken Mammornas bebisresa (Idus Förlag). 2020 utkom Pappornas bebisresa. Jag har också, tillsammans med Malin Lindroth, varit redaktör för antologin Den ohörda historien. En stark drivkraft i mitt skrivande är viljan att bryta mot och vidga de fast rotade normer som finns kring relationer, familj, kön och sexualitet.

Sagt om Stigarna:

"Stigarna sätter igång många funderingar om såväl kärleks- som familjerelationer – och detta sker genom en skicklig gestaltning och de känslor den skapar."
Anders Gustafsson, Dalarnas tidning

Sagt om Mammornas bebisresa:

"Hedvig van Berlekoms text är enkel och direkt med ett poetiskt skimmer […]
Sarah Magnusson, BTJ-häftet nr 15, 2018

Vad jag gör under författarbesöken

För vuxna
Jag pratar gärna om de teman jag skriver om: kärlek, relationer och normer kring kön och sexualitet. Hur kan man tala om jämställdhet, destruktivitet och slitningar i en samkönad relation när det inte finns några (från samhället sett) fasta roller att luta sig mot? Vilket ansvar har vi som skriver om och gestaltar hbtq-personer, dvs hur kan vi bidra till att normer och förutfattade meningar vidgas respektive befästs? En annan ingång kan vara själva skrivandet. Hur kommer idéerna, hur kan en skrivprocess se ut och var hittar man inspiration?

För barn
Hur ser din familj ut? Jag samtalar med barn kring begreppet familj, läser Mammornas bebisresa och eller Pappornas bebisresa och ritar med inspiration från temat och böckerna... ...visa mer

Verkförteckning

Pappornas bebisresa, Idus Förlag 2020
Mammornas bebisresa, Idus Förlag 2018
Stigarna (tillsammans med Ann Beskow), Idus Förlag, 2018