För att kunna göra en bokningsförfrågan om Ulrika Kestere måste du vara inloggad.

Ulrika Kestere

Dela och skriv ut
Ulrikakestere

Ulrika Kestere

Fotograf: Ulrika Kestere

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.ulrikakestere.com/
https://www.instagram.com/ulrikakestere/

PDF
Skapande_Skola_UlrikaKestere.pdf

Ulrika Kestere

Kort om mig

Jag är född i Lettland men har bott i Sverige nästan hela mitt liv. Jag debuterade 2017 med boken "Vilda grannar". Jag både skriver och illustrerar för då kan jag skriva om det jag har lust att rita! Jag jobbar även som fotograf, formgivare och designer och har därför ett väldigt varierande schema.
Det bästa jag vet är att vara ute i naturen, gärna på platser där jag kan se springande rådjur och skuttande ekorrar. Djur och mina egna livserfarenheter är vad som ger mig inspiration till mina böcker.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om mig själv och min väg fram till att börja skapa böcker. Vem jag har blivit inspirerad av. Hur jag känner att jag knappt kan varken rita eller skriva, tycker själv att 5-åringar ritar mer kreativt än mig!
Jag visar hur jag bygger fram en bild som ett pussel, eftersom jag aldrig gör ett färdigt original på ett ark papper. Förklarar var berättelsen kommer ifrån. Ibland kommer slutet först. Ibland kommer den inte alls och jag får rita bilderna först.

Sedan har jag gärna en workshop med en av mina böcker som tema. Vi tittar på hur man tar fram en karaktär och hur man ritar denne i olika sinnestillstånd. Vi tittar även på miljön i boken och ser hur vi kan återskapa den, vilka detaljer är dom viktigaste?

Jag anpassar g... ...visa mer

Verkförteckning

Vilda grannar (2017)
Ottos ulliga tröja (2018)
Den känsliga igelkotten (2019)