För att kunna göra en bokningsförfrågan om Cecilia Sundh måste du vara inloggad.

Cecilia Sundh

Dela och skriv ut
Cecilia_sundh_jpg

Cecilia Sundh

Fotograf: Illustratör: Anna Nilsson

Book_coverage_1
Book_coverage_2

Cecilia Sundh

Kort om mig

Jag är född och uppvuxen i Falun, men är numera bosatt i Storuman med sambo, två barn och en hund. Jag är utbildad grundskollärare i sv, ma och so. Jag har även läst 40 poäng teater, en utbildning som var ett samarbete mellan Mälardalens högskola och Dramatiska Institutet.

Till vardags arbetar jag inom skolans värld och på min fritid skriver jag barn- och ungdomsböcker. Eftersom mina böcker finns på Hegas förlag är de lättlästa, även om jag aldrig tänker på det när jag skriver. Jag skriver för att jag vill berätta något. Ofta handlar det om starka och motstridiga känslor, men ibland vill jag bara ge läsaren en riktigt spännande resa att dyka ner i.

Vad jag gör under författarbesöken

Skolor:
När jag kommer på ett författarbesök, förutsätter jag att gruppen jag möter (om det är på en skola) har läst någon av mina böcker. Och att eleverna har frågor! I samspel med elevernas frågor kan jag berätta om mitt skrivande och om mina böcker. Jag berättar gärna om min bakgrund och hur jag började skriva och varifrån mina idéer kommer. Jag kan berätta om hur det går till att skriva en bok och visar exempel på skisser, (om det är en illustrerad bok) redigering och samarbetet med förlaget.

För de yngre eleverna (f-2) kan vi använda en del av tiden till att skapa en egen saga, genom metoden ”berättarverkstad” (Berättarverkstad med barn: en handbok” av Kerstin Lundberg-Hahn). Här tar man fasta på elevernas kreativitet och berät... ...visa mer

Verkförteckning

6-9 år
Lisen åker vilse, Hegas förlag 2018
Lisen och tjuven, Hegas förlag 2018
Lisen lussar loss, Hegas förlag 2019
Mysteriet med råttfällorna, Idus förlag, 2019
Lisen på stan, Hegas förlag 2020

9-12 år
Älgpojken del 1: Innan månen går upp - Hegas förlag 2019
Älgpojken del 2: Dödens glä... ...visa mer