Författarförmedling

Välkommen till Författarförmedlingen!

Vill du boka en författare eller skapa ett litterärt evenemang? Vi är Sveriges största författarförmedling! Här hittar du författare till skol- och biblioteksbesök, skrivarverkstäder, inspirations- och studiedagar och festivaler. Du kan också få hjälp av en författarförmedlare med att boka författare eller planera ett evenemang.

Arrangör? Logga in för att söka författare och göra bokningsförfrågningar. Ny arrangör? Registrera dig här.

Arvodeslistan hittar du här.
Nya författararvoden från 1 januari 2024. Läs mer här.

Författare? Du som är författare loggar in här för att uppdatera din presentation. För att kunna logga in behöver du vara medlem i Författarcentrum.

Övriga frågor? Välkommen att kontakta oss på författarförmedlingen i den region där din verksamhet finns.

Foto sidhuvud: Jarmo Väyrynen.

Sök författare

Enkel sökning Avancerad sökning

Så här bokar du ett författarbesök

Läs mer

Vill du boka en författare?

Fredrik Lagerqvist är författarförmedlare och hjälper dig att boka en författare. Ta del av hans bästa tips om vad du bör tänka på när du bokar en författare till ett arrangemang.

Författarbesök i skolor

Vad ska du tänka på när du som författare gör författarbesök i skolor? Andreas Palmaer, barnboksförfattare, delar med sig av sina bästa tips.

Till författare inför besök på bibliotek

Balsam Karam, författare och bibliotekarie, ger sina bästa tips inför författarbesök på biblioteket. Vad gör du om publiken blir liten? Ska man föreläsa, ge skrivtips eller kanske ordna en workshop?

Till bibliotekarier inför ett författarbesök

Vad ska du som bibliotekarie tänka på inför ett författarbesök? Balsam Karam, författare och bibliotekarie, ger dig sina bästa tips. Du får idéer kring boksamtal, bokcirklar och bibliotekets övriga verksamhet. Och hur sprider man ordet inför besöket?

Filma en författarpresentation

Jorun Modén är författare och ger dig tips för att filma en författarpresentation med hjälp av en vanlig mobilkamera. Som medlem i Författarcentrum kan du därefter ladda upp filmen i din medlemsprofil hos Författarförmedlingen.

Tips till lärare inför ett författarbesök

Cilla Dalén, skolbibliotekarie på Enbacksskolan, berättar om hur du som skolbibliotekarie/lärare anordnar ett bra författarbesök på din skola. Du får praktiska tips och råd på vad du kan göra inför, under och efter författarbesöket för att eleverna ska få ut så mycket som möjligt av besöket.

Författarförmedlingen logga Författarcentrum Riks
Drottninggatan 88 B, 2 tr.
111 36 Stockholm

Organisationsnr 802008-2429
Bankgironr:5159-3978

Med bidrag från

Kulturrådet