För att kunna göra en bokningsförfrågan om Mari Bister måste du vara inloggad.

Mari Bister

Dela och skriv ut
Marib

Mari Bister

Fotograf: Håkan Bister

Book_coverage_1
Book_coverage_2

Mari Bister

Kort om mig

Djur och natur har alltid varit en stor del av mitt liv så Djurdeckarna och Uppdrag djurräddning speglar mig på många sätt. För mig är det viktigt att möta såväl människor som djur med respekt, värme och empati. De ämnen jag har valt att skriva om i Djurdeckarna, Uppdrag djurräddning och antologierna Fuck Mobbning och #jagärhär går hand i hand; att finnas där för någon som behöver det och att bry sig om såväl människor som djur och miljö.
Jag bor på landet med man och katter och uppskattar lugnet och de vilda djuren tätt inpå.
Gräsandsäventyret rekommenderas av bl.a. Grön Flagg/Håll Sverige Rent, 4H, Naturskoleföreningen, Natursnokarna, scouterna och I ur och skur inom Friluftsfrämjandet. Djurdeckarna används i barngrupper inom 4H oc... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag gör även digitala författarbesök och föreläsningar. Välkomna att kontakta mig för att diskutera fram en lösning som passar just er! Det går också att få besöket utomhus om någon önskar det.
Till samtliga böcker finns kostnadsfria läsförståelsefrågor som de skolor som vill kan använda före eller efter besöket. Länkar finns under verkförteckning.

Till Skapande skola kan man välja mellan fyra teman: skrivarskola, deckarworkshop, djur eller mobbning. Innehållet anpassas efter valt tema samt eventuella önskemål från skolorna. Exempel på upplägg:
SKRIVARSKOLA:
Barnen får skrivtips och skrivövningar. Vi tittar på olika typer av inledningar och jämför dem. Hur samverkar text och bilder i en bok? Vad innebär gestaltning? Barnen skrive... ...visa mer

Verkförteckning

Uppdrag djurräddning Lämnade, 2021, Idus förlag
Uppdrag djurräddning Hoten, 2020, Idus förlag
Uppdrag djurräddning Förgiftningen, 2020, Idus förlag
Djurdeckarna Hundäventyret, 2020, Idus förlag
Djurdeckarna Gräsandsäventyret, 2018, Idus förlag
Djurdeckarna Katthemsäventyret, 2017, Idus förla... ...visa mer