För att kunna göra en bokningsförfrågan om Therese Henriksson måste du vara inloggad.

Therese Henriksson

Dela och skriv ut
Therese_2mb

Therese Henriksson

Fotograf: Lovisa Henriksson

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Norr

Länkar
http://theresehenrikssons.blogspot.se/
http://www.instagram.com/therese_henrikssons/
https://www.facebook.com/theresehenrikssons/

Therese Henriksson

Kort om mig

Jag är den där undersköterskan och fritidspedagogen som växte upp med pappas vilda sagor, och som alltid har haft en berättelse på lur.
Redan när jag var åtta år bestämde jag mig för att jag skulle bli författare en dag. Jag tyckte att böckerna hade hjälpt mig med saker som kändes svåra. Och det där med att känna igen sig, och kanske hitta en bok som var lite som en vän, det var något jag ville kunna ge till någon annan.
Fast det var först 2015 som min första bok Korpmåne kom ut. Då hade jag läst några kurser i kreativt skrivande vid LTU, och äntligen kände jag mig redo att hålla löftet jag gett mig själv som liten.
I den magiska ungdomsberättelsen Korpmåne (Opal 2015) möter läsaren spänning, kärlek och naturmagi, med den Norrbo... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag pratar gärna om min väg till skrivandet. Från åttaåringen och framåt, med berättelser och bilder av sådant som inspirerat mig, och hur det nu interageras i mina skrivprojekt.
Från inspiration kommer vi över i karaktärer, hur de kommer till och får liv, och så brukar jag prata om hur en berättelse är uppbyggd. Den dramatiska kurvan med sina vändpunkter till exempel. Samspel gillar jag, så ni får gärna ha frågor, och så pratar vi kanske om ert läsande och skrivande, och inspirerar varandra till nya berättelser.
Även bild kan ingå i besöken.
Besöken anpassas efter målgruppens ålder.

Verkförteckning

Korpmåne, Opal 2015
Skrivtävlingen, Idus förlag 2017
Text i antologin De magiska tjugonio, Idus 2017
Astrid, Astrid, Idus 2018
Den magiska vanten, Lumio 2018
Kyla, Opal utkommer i januari 2019