För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anna Ehn måste du vara inloggad.

Anna Ehn

Dela och skriv ut
Photo

Anna Ehn

Fotograf: Cecilia Mellberg

Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Hög
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.annaehn.se

Anna Ehn

Kort om mig

Jag är journalist och författare, och skriver för barn, unga och vuxna. Jag har gått skrivarlinjen på Biskops Arnö och författarlinjen Litterär Gestaltning i Göteborg. Tidigare var jag anställd på Upsala Nya Tidnings kulturredaktion, och är nu frilans. Jag har också arbetat som handledare på skrivarlinjen på folkhögskolan i Kungälv, och gjort inhopp på Wiks folkhögskola.

Vad jag gör under författarbesöken

På lågstadiet utgår jag från min och Mia Öströms barnboksserie om Sally, som är en humoristisk och fartig berättelse om idérika Sally och hennes rymmande hamster Minus. Exakt upplägg beror på önskemål.

På högstadiet är min ungdomsroman Det finns så många toppar man är aldrig aldrig nöjd grund för besöket. Den handlar om Sara, och en sommarmånad på konfirmationslägret, och riktar sig till unga cirka 13-15 år. På lägret får Sara en möjlighet att testa sina gränser, att vara en annan än hemma, men samtidigt hamnar hon i konflikter med både sig själv och andra.
Med utgångspunkt ur den här berättelsen kan vi diskutera identitet, vänskap, svek och normalitet – finns det någon som är normal? och vad innebär isåfall det? och måste man vara... ...visa mer

Verkförteckning

Vårfrost, 1995 roman
Syns du inte, finns du inte, 1997 reportagebok om ungdomar
Man ska vara tyst när man önskar, 2002 ungdomsbok
Det finns så många toppar man blir aldrig aldrig nöjd, 2012 ungdomsbok
Pelé, Kaká och jag, 2013 bilderbok med illustrationer av Sara Gimbergsson
Barnboksserien om... ...visa mer