För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anna Ehn måste du vara inloggad.

Anna Ehn

Dela och skriv ut
Annaehn2

Anna Ehn

Fotograf: Nina Leijonhufvud

Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare
Fackboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
www.juniperusforlag.se

Anna Ehn

Kort om mig

Jag är journalist och författare, och skriver för barn, unga och vuxna, både fakta och fiktion. Jag har gått skrivarlinjen på Biskops Arnö och författarlinjen Litterär Gestaltning i Göteborg. Tidigare var jag anställd på Upsala Nya Tidnings kulturredaktion, och är nu frilans med uppdrag bland annat för Svenska Dagbladet. Jag har också arbetat som handledare på skrivarlinjen på folkhögskolan i Kungälv, och gjort inhopp på Wiks folkhögskola samt haft uppdrag för Nationellt centrum för kvinnofrid, NCK, vid Uppsala universitet.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag kommer gärna till gymnasiet och berättar om min senaste roman, Ormen i mig. Den har målgruppen unga vuxna, och handlar om Majken som söker sin identitet som frisk, efter år av ätstörningar. En berättelse om kamp mot destruktiva mönster, men också om vänskap, kärlek och det härliga i att dyka djupt under vatten. Den är skriven i dagboksform, vilket är en bra utgångspunkt för samtal om skrivande, perspektiv och berättarröst.

För vuxna föreläser jag med utgångspunkt ur faktaboken Mamma med ätstörning, som jag skrivit tillsammans med Leone Milton och som handlar om ätstörningar i samband med graviditet och föräldraskap, ett relativt vanligt men väldigt ouppmärksammat problem.

På lågstadiet pratar jag om min och Mia Öströms barnbo... ...visa mer

Verkförteckning

Mamma med ätstörning, 2021, med Leone Milton
Ormen i mig, 2021
Sök, Pyton! 2019, med Mia Öström och med illustrationer av Alex Howes
Hit, Pyton! 2019, med Mia Öström och med illustrationer av Alex Howes
Sitt, Pyton! 2019, med Mia Öström och med illustrationer av Alex Howes
Plaskvått, Sally!... ...visa mer