För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anna Ehn måste du vara inloggad.

Anna Ehn

Dela och skriv ut
Annaehn2

Anna Ehn

Fotograf: Nina Leijonhufvud

Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Hög
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.annaehn.se

Anna Ehn

Kort om mig

Jag är journalist och författare, och skriver för barn, unga och vuxna. Jag har gått skrivarlinjen på Biskops Arnö och författarlinjen Litterär Gestaltning i Göteborg. Tidigare var jag anställd på Upsala Nya Tidnings kulturredaktion, och är nu frilans. Jag har också arbetat som handledare på skrivarlinjen på folkhögskolan i Kungälv, och gjort inhopp på Wiks folkhögskola.

Vad jag gör under författarbesöken

På lågstadiet utgår jag från min och Mia Öströms barnboksserie om Sally, som är en humoristisk och fartig berättelse om idérika Sally och hennes rymmande hamster Minus. Eller så pratar jag om nästa barnboksserie som jag och Mia Öström skrivit ihop - Valpvarning - också den med ett husdjur i huvudrollen. En valp den här gången. En mycket bångstyrig valp, som vägrar lyda kommandon men som lyckas fixa situationen ändå.

På högstadiet är min ungdomsroman Det finns så många toppar man är aldrig aldrig nöjd grund för besöket. Den handlar om Sara, och en sommarmånad på konfirmationslägret, och riktar sig till unga cirka 13-15 år. På lägret får Sara en möjlighet att testa sina gränser, att vara en annan än hemma, men samtidigt hamnar hon i ko... ...visa mer

Verkförteckning

Sök, Pyton! 2019, med Mia Öström och med illustrationer av Alex Howes
Hit, Pyton! 2019, med Mia Öström och med illustrationer av Alex Howes
Sitt, Pyton! 2019, med Mia Öström och med illustrationer av Alex Howes
Plaskvått, Sally! 2016 med Mia Öström och med illustrationer av Jenny Karlsson
Läs... ...visa mer