För att kunna göra en bokningsförfrågan om Camilla Linde måste du vara inloggad.

Camilla Linde

Dela och skriv ut
Mindre_storlek

Camilla Linde

Fotograf: Emelie Asplund

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://www.camillalinde.se

Camilla Linde

Kort om mig

Camilla Linde är författaren bakom science fictionserierna ”Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå” och "Den längsta resan."

I "Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå" möter vi rymdpiraten Snack Parrow, rymdpapegojan Flax, skeppsspöket Kapten Hammock och robotkaninen Hoppa. Bokserien har kallats för ”Douglas Adams för barn” och är en hyllning till fantasin. Böckerna är fulla av påhittade ord och varelser, men innehåller även vetenskapliga element från vår värld.

"Den längsta resan" är en allvarligare och mörkare serie. Den utspelar sig ombord på rymdskeppet Greta T som är på väg till en fjärran planet. Ombord finns sovande passagerare som ska befolka den nya världen. Men vad händer när en av dem vaknar?

Camilla jobbar till varda... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har lite olika upplägg på författarbesöken, men gemensamt är att de alla innehåller kreativa moment. För lågstadiet kan det till exempel handla om att vi, med avstamp i det universum jag skapat i mina böcker, kommer på våra egna planeter; vilka fysiska lagar som gäller för dem och vilka som bor där. Jag brukar också lägga mycket fokus på att barnen får ställa frågor eftersom det ofta finns mycket de undrar om skrivprocessen.

Elever på mellanstadiet utmanar jag gärna med skrivövningar som vi gör gemensamt eller enskilt. Många tror att de inte kan skriva historier, men jag har knep att ta till som inspirerar även de mest ovilliga elever att komma igång.

Jag besöker också gärna förskolor och pratar om min bilderbok Äventyr och ens... ...visa mer

Verkförteckning

Barnböcker
2022: Fria ligan. Äventyr och ensamheten
2021: Hegas förlag. Avgörandet
2021: Hegas förlag. Avslöjandet.
2020: Hegas förlag. Uppvaknandet.
2020: Fria ligan. Snack Parrows världsbok (rollspel)
2020: Whip media. Den försvunna pokalen.
2018: Whip media. Jakten på Spökskeppet.
2017... ...visa mer