För att kunna göra en bokningsförfrågan om Camilla Linde måste du vara inloggad.

Camilla Linde

Dela och skriv ut
Mindre_storlek

Camilla Linde

Fotograf: Emelie Asplund

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://www.camillalinde.se

Camilla Linde

Kort om mig

Camilla Linde är författaren bakom science fictionserien ”Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå för underliga mysterier och piratbestyr”. Här möter vi rymdpiraten Snack Parrow, rymdpapegojan Flax, skeppsspöket Kapten Hammock och robotkaninen Hoppa. Bokserien har kallats för ”Douglas Adams för barn” och är en hyllning till fantasin. Böckerna är fulla av påhittade ord och varelser, men innehåller även vetenskapliga element från vår värld.

Camilla jobbar till vardags som verksamhetsutvecklare på Röda Korsets Ungdomsförbund och är en van workshopledare och utbildare. I sin yrkesroll har hon även tagit fram ett flertal digitala utbildningar.
Som författare har hon även medverkat med workshops under Vetenskapsfestivalen och Worldcon (en i... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag har lite olika upplägg på författarbesöken, men gemensamt är att de alla innehåller kreativa moment. För yngre elever kan det till exempel handla om att vi, med avstamp i det universum jag skapat i mina böcker, kommer på våra egna planeter; vilka fysiska lagar som gäller för dem och vilka som bor där. Jag brukar också lägga mycket fokus på att barnen får ställa frågor eftersom det ofta finns mycket de undrar om skrivprocessen.
Äldre elever utmanar jag gärna med skrivövningar som vi gör gemensamt eller enskilt. Ett författarbesök med mig blir en övning i att använda sin fantasi!

Som situationen i samhället ser ut just nu kanske ni undviker fysiska författarbesök, men jag tror att nu, mer än någonsin, är litteraturen och fantasin v... ...visa mer

Verkförteckning

Barnböcker
2020: Whip media. Den försvunna pokalen.
2018: Whip media. Jakten på Spökskeppet.
2017: Whip media. Nödrop från yttre rymden.
2016: Whip media. Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå för underliga mysterier och piratbestyr.

Barnböcker på annat språk
2018: Bedtime stories: The m... ...visa mer