För att kunna göra en bokningsförfrågan om Jessica Thåström måste du vara inloggad.

Jessica Thåström

Dela och skriv ut
Snapchat-14900029

Jessica Thåström

Fotograf:

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Fackboksförfattare
Prosaist/berättare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://www.jessica-thastrom.com
https://www.facebook.com/Jess.Thastrom/
https://www.instagram.com/forfattare.jessicat/

Jessica Thåström

Kort om mig

Svensk författare med rötter i Skåne och Dalarna.
Jessicas utgivna böcker berör ämnet patientbemötande och hur hjärnan reagerar vid ett trauma. Hon skriver om psykisk ohälsa, funktionshinder, vikten av sorgearbete och destruktiva familjeförhållanden. Men de slutar alltid på ett hoppfullt sätt.
Hennes böcker riktar sig främst till vuxna och framför allt de som arbetar inom vården (både inom rehabilitering samt inom psykiatrin).
Hennes mål är att fortsätta sin författarkarriär inom skönlitteratur, med fortsatt fokus på karaktärernas psykologiska utveckling.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag är helt flexibel och som erfaren föreläsare utgår jag gärna från en frågeställning som är specifik för din grupp, vare sig det gäller elever eller utbildningssamordnare inom vården. Det kan t.ex. vara att jag berättar om hur och varför jag började skriva, att diskutera böckernas innehåll samt läsning ur böckerna. Det här går naturligtvis att anpassa efter önskemål och vilken grupp det gäller.

Som författare med funktionshinder kan jag också prata om utmaningen att leva med en hjärnskada och hur skrivandet på många sätt varit en nyckel till ett bättre liv. Jag pratar gärna om mina erfarenheter att debutera som författare och hur skrivandet är en del av min traumabearbetning. Men det är era önskemål som styr.

Självklart gör jag ä... ...visa mer

Verkförteckning

Ett spegelvänt exempel (Sivart Förlag, 2015)
Vid världens ände (Vulkan Förlag, 2017)
Reningseld (pågående manusarbete)
Tänk på döden (pågående manusarbete)
Untitled (Pågående manusarbete)