För att kunna göra en bokningsförfrågan om Evelina Varas måste du vara inloggad.

Evelina Varas

Dela och skriv ut
Bild_2017-10-17_kl._16.00__3

Evelina Varas

Fotograf: Evelina Varas

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare
Poet


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
https://evelinavaras.wordpress.com/
https://www.youtube.com/channel/UCib-ZNyrhgTIAQIUPqsb_-Q
https://www.facebook.com/evelinavaras/

Evelina Varas

Kort om mig

Jag vill utforska de smärtsamma skärningspunkterna i livet, där identiteterna hos en människa inte går ihop. Mina böcker tar upp frågor om hur kvinnor får och bör bete sig. Jag skriver om mödrar som går över gränsen och döttrar som sviker, om längtan efter att få omfamna hela sitt jag och oförmågan att anpassa sig efter omvärldens förväntningar. Mina karaktärer vet allting om att gå i bitar och sedan resa sig igen.

2017 utkom jag med böckerna Moderstystnaden och Socialdjuret. Moderstystnaden är en lyrisk novellsamling som utforskar dysfunktionella relationer mellan föräldrar och barn. Socialdjuret är en diktsamling med texter som tidigare publicerats på sociala medier, tematiskt sammanfogade i bokform.

Hösten 2018 utkom jag med dik... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag läser högt ur mina verk, pratar gärna om skrivandet som liv och verksamhet, och anordnar skrivövningar för den som är intresserad. Jag vill inspirera fler till att använda det skrivna ordet som uttrycksform och fristad – en plats att utvidga sina egna gränser på.

I min roll som estradpoet läser jag dikter utformade efter önskat tema, exempelvis miljöpåverkan, jämställdhetsfrågor eller mot främlingsfientlighet. Jag har tidigare haft kontrakterade läsningar på bland annat Göteborgsoperan i samband med Framtidsveckan, på festivalen Sommarens sista dagar i Majorna, på Frilagret i samband med introduktionen av G1000 samt på en Spoken Word-kväll på Folkteatern.

Verkförteckning

Moderstystnaden är en lyrisk novellsamling som utkom i september 2017.
Socialdjuret är en diktsamling som utkom i november 2017.
Männen är en diktsvit som utkom i november 2018.