För att kunna göra en bokningsförfrågan om Jörgen Löwenfeldt måste du vara inloggad.

Jörgen Löwenfeldt

Dela och skriv ut
Bb_12512-1272x1908

Jörgen Löwenfeldt

Fotograf: Johannes Helje

Book_coverage_1
Verksam som
Prosaist/berättare
Poet


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
www.jorgenlowenfeldt.se

Jörgen Löwenfeldt

Kort om mig

Jag debuterade 2017 som romanförfattare med romanen ”Ensamma tillsammans”. Den har getts ut av United Stories via nätbokhandlar, och via Mima förlag i den traditionella bokhandeln. Titeln är en blinkning till psykologen Sherry Turkles bok Alone together, som behandlar det digitala samhället. Historien utspelar sig till stor del på psykologprogrammet vid Karolinska Institutet.

Skriva har jag förstås gjort länge. Jag satte samman fem romaner i åldrarna 20-23, men drabbades snart av skrivkramp. Det mynnade ut i projektet Bagatellerna, med korta texter, ursprungligen författade på baksidan av kuvert. Texterna lades efter några år ut på Instagram och jag nådde en större läsekrets (än kuverten).

Mitt senaste projekt är poddnovellerna. Sv... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

1. Min debutroman Ensamma tillsammans behandlar i romanform relationer i en digital värld. Jag diskuterar gärna detta, utifrån boken och deltagarnas erfarenheter.

2. Jag berättar om hur olika format har påverkat mitt skrivande. Alltifrån inbunden bok till A4, radio, podd, sajt, instagram, kuvertbaksidor, för att nämna några jag testat.

3. Jag kan, vid intresse, även anordna en workshop för skolklasser i hur man skriver "bagateller". Dvs. korta berättelser utan början eller slut.

Verkförteckning

Roman: Ensamma tillsammans (Mima förlag 2017)
Novellpodd: Människor som går iväg (2017)
Instagram: Bagatellerna (2014-)

Se mer här: http://jorgenlowenfeldt.se/min-text/