För att kunna göra en bokningsförfrågan om Marica Källner måste du vara inloggad.

Marica Källner

Dela och skriv ut
Maricakallner2018_besk

Marica Källner

Fotograf: Marica Källner

Book_coverage_1
Verksam som
Prosaist/berättare
Poet


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.maricakallner.se
http://www.youtube.com/user/MaricaKallner
http://twitter.com/MKallnerNovell

PDF
Skapande_skola_MaricaKallner2019.pdf

Marica Källner

Kort om mig

Jag är novellist och essäist. 2017 debuterade jag med Det som får plats: texter om skrivande och novellistik. I boken möts fiktion och reflektion där noveller varvas med essäer.

Jag dras till kortprosan och utmaningen att förmedla berättelser i ett kort format. Mina noveller är ofta utsnitt ur unga kvinnors liv. I berättelser vill jag utforska ensamhet, tystnad, relationer och förhållandet mellan barndomen och vuxenlivet.

I bokens essäer reflekterar jag kring novellkonsten, skrivhantverket, den kreativa processen, miljöerna och personerna som skapar berättelserna.

Utöver mitt skrivande arbetar jag med skrivpedagogik. Sedan 2009 har jag lärt ut skrivandets hantverk till barn, unga och vuxna.

Jag har examen från Författarskola... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Genom att ta avstamp i mitt eget skrivande berättar jag om novellkonsten och formens plats i dagens litteratur. Jag berättar om skrivandet av Det som får plats och utifrån olika noveller ur boken diskuterar jag teman som rör författarhantverket. Jag läser högt ur noveller – jag lär mig texterna utantill och gör ett framträdande av läsningen. Se filmklipp från läsningar på min youtube-kanal.

Med min bok och mitt framträdande vill jag inspirera andra till eget skapande med ord. Jag leder även kurser och workshops i kreativt skrivande.

Verkförteckning

Det som får plats. Winai Books, 2017.