För att kunna göra en bokningsförfrågan om Marica Källner måste du vara inloggad.

Marica Källner

Dela och skriv ut
Mka%cc%88llner19fo%cc%88rfattarbbild

Marica Källner

Fotograf: Marica Källner

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare
Poet


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.maricakallner.se
http://www.youtube.com/user/MaricaKallner
http://twitter.com/MKallnerNovell

PDF
Skapande_skola_MaricaKallner2019.pdf

Marica Källner

Kort om mig

Jag är novellist och essäist. 2017 debuterade jag med Det som får plats: texter om skrivande och novellistik. I boken möts fiktion och reflektion där noveller varvas med essäer. I boken reflekterar jag kring novellkonsten, skrivhantverket, den kreativa processen, miljöerna och personerna som skapar berättelserna.

2018 publicerades min andra bok: Leka vuxen. En novellsamling med fjorton berättelser om att vara barn och om att vara ung men vilja vara vuxen. Om trasiga familjerelationer, kärlek, sexualitet, våld och identitetssökande. Det handlar om flickor och kvinnor som leker vuxna, klär ut sig och klär av sig.

Jag dras till kortprosan och utmaningen att förmedla berättelser i ett kort format. Mina noveller är ofta utsnitt ur unga... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om mina böcker och skrivprocessen, om erfarenheter av att gestalta utsnitt ur ungas liv, beröra svåra ämnen samt utmaningen i att skriva om unga för vuxna. Jag läser högt ur en novell, exempel på min läsning finns på min Youtube-kanal. Jag lyfter även novellformen och öppnar upp för samtal om läsning och litteratur.

Verkförteckning

Det som får plats. Winai Books, 2017.
Leka vuxen. Winai Books, 2018.