För att kunna göra en bokningsförfrågan om Helena Dahlgren måste du vara inloggad.

Helena Dahlgren

Dela och skriv ut
S_helena-dahlgren_bonnier_2017-12-12_068_screen_preview

Helena Dahlgren

Fotograf: Stefan Tell

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare
Översättare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://helenadahlgren.com/
https://www.facebook.com/helenadahlgrenforfattare/

På gång
2022-10-28 - Kungälv » Helena Dahlgren

Helena Dahlgren

Kort om mig

Långt innan jag blev författare var jag läsare. Så länge jag kan minnas har de funnits där: böckerna, fiktionerna, äventyren och vännerna som väntade på mig mellan pärmarna. Litteratur är och har varit tröst, verklighetsflykt, identifikation, tidsfördriv, utveckling, lust och längtan. Ett sätt att hantera livets grå fyrkantighet. Böckerna har alltså funnits med mig länge, i över 30 år. För ungefär tio år sedan började jag blogga om böcker på Bokhora. Några år senare skickade jag in en novell till en novelltävling och vann. Det blev startskottet för en ny era, ett nytt förhållningssätt till litteraturen.


2016 utkom min debutbok, skräckguiden 100 hemskaste, som DNs Lotta Olsson kallade ”Omåttligt rolig och inspirerande läsning”. Året... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Pratar om mina egna böcker - just nu blir det mycket Star Stable och Ödesryttarna. Hur är det att skriva böcker baserade på ett spel, och hur har min bakgrund som hästtjej hjälpt mig i skrivandet? Hur ska man tänka om man själv drömmer om att bli författare? Det blir mycket prat om skrivande, inspiration, läsning, drömmar, fantastisk fantastik och skräck. Varför är det så härligt att bli skrämd av böcker - och varför tycker jag att det rentav kan vara viktigt?

Jag håller även i skrivarworkshops, gärna för barn, och jag boktipsar också hemskt gärna. Kan i samråd med bibliotekarien sätta ihop ett särskilt tipsbord som jag pratar kring i slutet av mitt författarbesök. Är helt bekväm med att tala engelska om önskemål eller behov finns.

Verkförteckning

Ödesryttarna: Legenden vaknar (barnbok, 9-12, Bonnier Carlsen 2019)
Flickan i den rosa skogen (lättläst för unga, Nypon förlag 2019)
Ödesryttarna: Jorvik kallar (barnbok, 9-12, Bonnier Carlsen 2018)
Orkidépojken (unga vuxna, Constant reader 2017)
Alla mina liv (roman, medförfattare, Lava förl... ...visa mer