För att kunna göra en bokningsförfrågan om Jakob Sverker måste du vara inloggad.

Jakob Sverker

Dela och skriv ut
Forfattarcentrum_bild

Jakob Sverker

Fotograf: Karl Gabor

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare


Målgrupp
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://jakobsverker.se

Jakob Sverker

Kort om mig

Jag skriver om den apokalyptiska katastrof som ständigt väntar runt hörnet i vårt Europa och som hotar att förgöra oss och vårt sätt att leva. Bara ett ögonblick bort.

Detta gör jag i Europatrilogin som består av tre sammanhängande politiska och filosofiska spänningsromaner. Den andra delen, Heidenstams misstag, nominerades till 2016 års Selmapris och tredje delen, Äventyrliga hjärtan, nominerades till 2017 års Selmapris.

I podden Äventyret Europa bevakar jag Europafrågor utifrån ett historiskt, kulturellt och politiskt perspektiv med fokus på vilka vi är som européer och varför det ser ut som det gör idag.

Vad jag gör under författarbesöken

Jag pratar i huvudsak om Europa, den europeiska identiteten och vår historia, så präglad av apokalyptiska katastrofer och högutvecklad civilisation. Utifrån ett historiskt och kulturellt perspektiv reflekterar jag över dagens EU, Grexit, Brexit, flykting - och finanskriser och vad vi kan förvänta oss härnäst.

Jag knyter ihop mitt intresse för Europa med mitt eget författarskap, men lika mycket med andra författares tankar om vår kontinent och dess öde.

Verkförteckning

Berättelsens ängel, 2014
Heidenstams misstag, 2015
Äventyrliga hjärtan, 2016