För att kunna göra en bokningsförfrågan om Klara Krantz måste du vara inloggad.

Klara Krantz

Dela och skriv ut
Klarakrantz03sv_mindre_fotomagnusliamkarlsson

Klara Krantz

Fotograf: Magnus Liam Karlsson

Verksam som
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
www.alfabeta.se/klarakrantz

Klara Krantz

Kort om mig

Jag har skrivit två romaner för ungdomar: Ge mig arsenik, som utkom 2013, och Under odjurspälsen som kom ut i augusti 2017.

När jag inte skriver jobbar jag som biblioteksassistent, och som trädgårdsmästare med att klättra runt i äppelträd med såg och sekatör.

Och! Så tycker jag att det är väldigt roligt att hålla i skrivarkurser! Jag är utbildad skrivpedagog vid Skurups folkhögskola och har hållit kurser och workshops för både barn och vuxna. Jag handleder även skönlitterära manus.

Vad jag gör under författarbesöken

På renodlade författarbesök så pratar jag om min väg till skrivandet, om muminserierna som jag ritade som barn och det livsnödvändiga i att gå ett år på folkhögskola för att våga tro på att jag kunde skriva.

Jag pratar även om hur jag har ”hittat” de personer som jag skrivit om. Om skrivandet som ett sätt att krypa nära en annan människa, och kanske sig själv.

Jag pratar också om ordet författare, hur det kan skrämma en och hur en kan göra för att komma förbi det. Jag kan även prata om ungdomsboken som genre, och hur det kom sig att det blev det jag skriver.

Jag anpassar hur jag pratar efter vilka som lyssnar, om det är barn eller vuxna. Och naturligtvis svarar jag på alla tänkbara frågor. Vid skolbesök ser jag gärna att klas... ...visa mer

Verkförteckning

Ge mig arsenik, 2013, Alfabeta förlag.
Under odjurspälsen, 2017, Alfabeta förlag.