För att kunna göra en bokningsförfrågan om Torill Kornfeldt måste du vara inloggad.

Torill Kornfeldt

Dela och skriv ut
Torill_kornfeld_webb

Torill Kornfeldt

Fotograf: Anna Nyman

Book_coverage_1
Verksam som
Fackboksförfattare


Målgrupp
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.kornfeldt.se
https://twitter.com/vet_torill
https://www.instagram.com/mammutkvinnan/

Torill Kornfeldt

Kort om mig

Jag är frilansande vetenskapsjournalist och författare, med en bakgrund som biolog. Min främsta drivkraft är en entusiastisk nyfikenhet kombinerad med en genuin önskan att verkligen förstå världen.

Jag är ofta anlitad som föreläsare och berättar om vetenskap på ett underhållande, intresseväckande och engagerat sätt. Jag anpassar mina föreläsningar efter publiken och är noga med att de ska vara minst lika roliga som de är faktaspäckade.

Jag håller föreläsningar om bland annat framtidens genteknik, verklighetens Jurassic Park, sex och kön i djurvärlden och biologi som inspiration för science fiction och fantasy.

Min första bok, Mammutens återkomst (2016, Fri Tanke förlag) handlar om forskare som försöker återskapa utdöda djur me... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag föreläser om naturvetenskap på ett underhållande, intresseväckande och engagerat sätt. Samtliga kan anpassas efter publikens ålder och sammansättning:

- Verklighetens Jurassic Park
Skulle du vilja se mammutar i Sibiriens vildmark igen, eller stöta på en uroxe under löprundan? Hur skulle det kännas att stå inför en livs levande dinosaurie?
Runt om i världen håller forskare just nu på att försöka återskapa utdöda djur. Går det? Är det en bra idé? Utifrån boken Mammutens återkomst.

- Framtidens genteknik
Risker ställs mot möjligheter när världens forskare öppnar genteknikens nya verktygslåda. De senaste åren har forskare skapat gentekniska verktyg som gör det möjligt att bekämpa sjukdomar, återuppväcka döda husdjur och fylla v... ...visa mer

Verkförteckning

Mammutens återkomst (2016) Fri Tanke förlag.