För att kunna göra en bokningsförfrågan om Majgull Axelsson måste du vara inloggad.

Majgull Axelsson

Dela och skriv ut
Majgullwebb

Majgull Axelsson

Fotograf: Casia Bromberg

Verksam som
Prosaist/berättare
Dramatiker


Målgrupp
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar

Majgull Axelsson

Kort om mig

Jag heter Majgull Axelsson och är – till min egen ständiga förvåning – heltidsförfattare sedan nästan tjugofem år tillbaka. Ursprungligen arbetade jag som journalist och debuterade därför med en fackbok: Våra minsta bröder – en bok om barnarbete som utkom redan 1986. Några år senare kom den bok som skulle förändra mitt liv. Det var en dokumentärroman om barn i sexhandel med titeln Rosario är död.
I början av mitt författarskap försökte jag växla mellan skönlitterärt skrivande och journalistik, men en dag gick det inte längre. Jag hade förlorat förmågan att skriva journalistiskt. Sedan 1997, då jag fick Augustpriset för Aprilhäxan har jag enbart arbetat skönlitterärt. Ändå rör jag mig fortfarande ofta kring de frågor som sysselsatte mig... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag är road av att framträda på bibliotek och i andra sammanhang för att berätta om mitt skrivande, inte minst därför att det nästan alltid innebär att jag får höra många historier från åhörarna och det ger mig impulser till mitt fortsatta skrivande.

Verkförteckning

Våra minsta bröder – en bok om barnarbete (1986)
Rosario är död (1989)
Dom dödar oss (1991)
Långt borta från Nifelheim (1994)
… och de som inte har (1995)
Aprilhäxan (1997)
Slumpvandring (2000)
Lisalouise (pjäs, urpremiär Dramaten 2002)
En stad av slott (2002)
Den jag aldrig var (2004)
... ...visa mer