För att kunna göra en bokningsförfrågan om Eva Edberg måste du vara inloggad.

Eva Edberg

Dela och skriv ut
Evaedberg4_low

Eva Edberg

Fotograf: Mikael Edberg

Book_coverage_1
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare
Illustratör


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.evaedberg.se
http://evaedberg.blogspot.se/search/label/F%C3%96RFATTARE

PDF
evaedberg_bok_ee.jpg

Eva Edberg

Kort om mig

Som barn- och ungdomsförfattare både skriver och illustrerar jag vilket brukar vara omtyckt vid författarbesök och Skapande skola. Därtill uppskattas bokserien om Klara där jag tar avstamp från personliga erfarenheter, bland annat av att växa upp i familjehem. Därför har det blivit flera kapitel- och bilderböcker om henne för olika åldrar. Dessa har blivit populära både i förskola/skola eftersom de öppnar upp elevernas egna berättelser på ett positivt sätt. Adde Adhd – Bästis med fienden är en annan feelgood-roman om identitet och vikten av att ”vinna” sig själv. Den är skriven för mellanåldern och har topplistats av Barnkanalen och svt.se.

Förutom författarbesök och Skapande skola hos både kommunala och privata skolor som exempelvis ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Ett populärt tema är ”Alla bär på en berättelse”, som mynnar ut i olika former av skapande utefter skola och elevers ålder och önskemål på fokus. Berättarglädjen blir en gemensam nämnare. Alla får chans att utforska och utrycka sig genom skapande processer, såväl enskilt som i grupp. Jag visar primära grunder, mina bästa professionella knep och roliga tips från en författares/illustratörs vardag. Teori, teknik och skaparlust. Vi provar exempelvis hur bild och text samverkar. Gör övningar som ger redskap till den egna berättelsen. Eleverna brukar visa en fantastisk förmåga och drivkraft! Ibland avslutar vi med en enkel utställning och eleverna brukar känna sig så stolta.

Berättarkonsten har genom alla tider skapat förståelse för oss sj... ...visa mer

Verkförteckning

1. Det ordnar sig, det ordnar sig (2016), min debut om Klara i familjehem. Skönlitterär kapitelbok från 9 -12 år, som läses långt upp i åldrarna).

”Med avstamp i egna erfarenheter ger Edberg röst åt de utsatta och ökar möjlighet till identifikation och förståelse för oinvigda. En viktig bok f... ...visa mer