För att kunna göra en bokningsförfrågan om Helena Öberg måste du vara inloggad.

Helena Öberg

Dela och skriv ut
Bild_(12)_kopia

Helena Öberg

Fotograf: Eva Strindlund

Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.helenaoberg.se
http://mirandobok.se

Helena Öberg

Kort om mig

Min senaste bok, bildromanen "Kattvinden" är mitt andra samarbete med bildberättaren Kristin Lidström. Vår tidigare bok "Din tur, Adrian" blev Augustnominerad och är översatt till flera språk.
I "Kattvinden" samverkar text och bild; textsidor varvas med långa filmiska bildsekvenser. Boken utspelar sig i nutid och under andra världskriget och berättelsen rymmer många lager om saknad, kärlek och längtan.
Vår tidigare bok "Din tur, Adrian", gestaltar en pojke med läs– och skrivsvårigheter och hans väg från utanförskap till läsning. Boken har förutom en rad prisnomineringar blivit uppmärksammad av Dyslexiförbundet.

Vad jag gör under författarbesöken

Bildromanen är ett utmärkt sätt att samla klassen och skapa fokus kring en gemensam berättelse. Jag läser ur texten och skapar delaktighet genom gemensam läsning av bilderna (som jag visar för klassen via smartboard eller projektor). Berättelsen skapas på så sätt i klassrummet, karaktärerna får liv och skapar en grund för vidare läsning och skapande i såväl text som bild.

Jag föreläser även om bildromanen och håller i studiedagar för lärare om det vidgade textbegreppet och bildromanen i klassrummet.

Verkförteckning

"Kattvinden" (Bild: Kristin Lidström) Mirando Bok, 2018
"Din tur, Adrian" (Bild: Kristin Lidström) Mirando Bok, 2015
Nomineringar: Augustpriset 2015, Nils Holgerssonplaketten 2016, Bologna Ragazzi Award for Dissabilities 2016, White Raven 2016


Tidigare utgivning:

Barn- och ungdomsböcker... ...visa mer