För att kunna göra en bokningsförfrågan om Charlotte Cederlund måste du vara inloggad.

Charlotte Cederlund

Dela och skriv ut
Charlotte_cederlund

Charlotte Cederlund

Fotograf: Niklas Herrström

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Ungdomsboksförfattare
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://www.charlottecederlund.se/

PDF
Skapande_skola_Charlotte_Cederlund.pdf

Charlotte Cederlund

Kort om mig

När jag gick i tredje klass fyllde jag för första gången en hel skrivbok med en enda berättelse. I mina ögon hade jag skrivit en bok och där och då deklarerade jag att jag ville skriva fler böcker i framtiden, att jag ville bli författare helt enkelt. Men trots att jag skrev mitt allra första romanmanus i gymnasiet blev vägen till författarskapet krokig och det var först 2016 som jag debuterade med ungdomsfantasyn Middagsmörker.

Middagsmörker är den första delen i Idijärvi-trilogin och handlar om sextonåriga Áili som flyttar från Skåne till sin samiska morfar norr om Kiruna. Mötet med den nya miljön och kulturen blir en chock för henne och ett tag vill hon inget annat än att resa hem igen. Men så visar det sig att Áili är noaidi, en s... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag besöker gärna skolklasser och berättar om skrivandet och mina böcker. Under besöken berättar jag om hur jag faktiskt blev författare, hur mina handskrivna sagor i lågstadiet blev till noveller och insändare i högstadiet och till ett allra första romanmanus i gymnasiet. Jag fokuserar mycket på att ingen väg till framgång är rak, och att det ofta krävs ett antal smällar innan man lyckas.

För högstadiet och gymnasiet pratar jag research och hur det är att skriva om något man kanske inte känner till från början. Jag berättar också vad jag lärt mig om samisk kultur under mitt skrivande och hur fakta jag hittat fått ta plats i mina berättelser.

För låg och mellanstadiet pratar jag om hur en bok blir till och att inspiration kan komm... ...visa mer

Verkförteckning

Idijärvitrilogin:
Middagsmörker, 2016, Opal
Gryningsstjärna, 2017, Opal
Midnattsljus, 2018, Opal

Bråfalls hemlighet (lättläst/lära läsa):
Trollen i skogen, 2019, Hegas
Jätten i berget, 2020, Hegas
Monstret i gruvan, 2020, Hegas

Faktaböcker:
Det brinner!, 2019, Opal