För att kunna göra en bokningsförfrågan om Kalle Güettler måste du vara inloggad.

Kalle Güettler

Dela och skriv ut
Kalle_l%c3%a4ser_fc_50_%c3%a5r_sergels_torg_

Kalle Güettler

Fotograf: privat

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare
Fackboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
https://kalleguettler.wordpress.com

Kalle Güettler

Kort om mig

Även verksam som läromedelsförfattare, frilansskribent i tidningar och tidskrifter samt f.d. skolbibliotekspedagog. Ordförande i Författarcentrum Öst 2012-2015.

Debuterade som barn- och ungdomsförfattare med tonårsromanen Drömmen 1990. Har sedan dess givit ut ytterligare 26 barn- och ungdomsböcker (varav en på Internet), en cross-over ungdom / vuxenbok och en nutidshistorisk och samhällspolitisk fackbok, 11 skolböcker inklusive lärarhandledningar i svenska och geografi för mellanstadiet ("Språket lever!" och "Mellan himmel och jord"), samt medverkat i antologier och skrivit reportage och debattartiklar i bl.a. Aftonbladet, Lärarnas Tidning, Pedagogiska Magasinet, Norrtelje Tidning, Svenska Dagbladet och Författaren.

Har skriv... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag kommer gärna till förskolan, hela grundskolan från ettan till nian och även gymnasiet. Jag har ju skrivit böcker för alla dessa åldrar.

Eftersom jag arbetade som lärare i grundskolan i 40 år från 1974, svenska 2-lärare, skrivlärare på folkhögskola och från slutet av 1990-talet t.o.m. 2014 som skolbibliotekspedagog, har jag lätt att samarbeta med lärare och bibliotekarier. Vi "talar samma språk". Jag har inga svårigheter att leda en klass och får bra kontakt med eleverna. Jag har en naturlig auktoritet som bygger på ömsesidig respekt, tydlighet och både allvar och humor.

I förskolan läsberättar, spelar och sjunger jag gärna sånger om och med karaktärerna i bilderboksserien om lilla monster och Stora Monster. Jag kan göra musikd... ...visa mer

Verkförteckning

2018 Monster i knipa (ill. Áslaug Jónsdottir, medförf. Rakel Helmsdal) Opal Förlag; Islands litteraturpris 2017 (Skrímsli i vanda)
2018 Bak coh Fram och lilla Damm på de sju haven (ill. Pia Halse; Lindskog förlag)
2018 Fakta om parkour; Nypon förlag
2016 En fackförening / ett samhä... ...visa mer