För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anna Ahlund måste du vara inloggad.

Anna Ahlund

Dela och skriv ut
Ska%cc%88rmavbild_2020-02-17_kl._20.08.26

Anna Ahlund

Fotograf: Jessica Ahlfont

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
www.annaahlund.com
http://instagram.com/anna.ahlund

På gång
2022-07-28 - Hallstahammar » Anna Ahlund

Anna Ahlund

Kort om mig

Anna Ahlund är utbildad lärare i svenska och musik för högstadiet och gymnasiet, men har även arbetat läsfrämjande på skol- och folkbibliotek. Nu är hon heltidsförfattare och jobbar dessutom med film. Hon arbetar aktivt med HBTQ- och jämställdhetsfrågor, är aktiv i flera läs- och skrivprojekt och håller skrivkurser.


Söktaggar: Skrivande, hbtq, sex och samlevnad, normer, lättläst, Skrivtävling RFSU

Vad jag gör under författarbesöken

Mitt författarbesök handlar mycket om det faktiska skrivandet. Hur det går till att skapa karaktärer som läsaren vill bli bästa kompis med, att göra dramaturgiska bågar, att plantera och knyta ihop trådar i historien, att slipa dialog så att den känns trovärdig, att hitta inspiration till en historia, och att öva på att se hur en text kan bli bättre. Det handlar om att kasta sig in i en historia utan att ha en aning om hur det ska sluta, och att våga lita på att det kommer att bli bra. Framförallt handlar det om hur du som skribent kan hitta kärnan i vad som är du, och hur du slipar fram det i ditt skrivande. Jag har skrivit unga vuxna-böckerna "Du, bara" (2016), "Saker ingen ser" (2017) och "Ganska nära sanningen" (2020), samt de lättlä... ...visa mer

Verkförteckning

"Ganska nära sanningen" (Rabén & Sjögren, 2020)
"Våga längta" (Hegas 2019), lättläst serie bestående av titlarna "Någon annan", "Lättare i mörkret", "Väntat så länge", "Min tur nu" samt "Våga längta lärarhandledning"
"Saker ingen ser" (Rabén & Sjögren, 2017)
"Du, bara" (Rabén & Sjögren, 2016)
... ...visa mer