För att kunna göra en bokningsförfrågan om Erika Eklund Wilson måste du vara inloggad.

Erika Eklund Wilson

Dela och skriv ut
Erika-eklund_2011-08-11_010

Erika Eklund Wilson

Fotograf: Stefan Tell

Verksam som
Barnboksförfattare
Illustratör


Målgrupp
Låg


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.erikaeklund.se
http://märtasidan.se

Erika Eklund Wilson

Kort om mig

Jag heter Erika Eklund Wilson och är barnboksförfattare och illustratör. Min mest lästa bokserie är den om den hästrädda hästflickan Märta, men jag har även skrivit om fjordhästen Hallon, Stall Lilla Stjärna och en del andra böcker. Givetvis har jag själv illustrerat dem och också gjort grafisk form. Jag är illustratör från början och har i många år illustrerat t ex läromedel. Skrivandet dök upp senare.

Egentligen har jag aldrig slutat rita. De flesta barn ritar, men tröttnar när de börjar bli stora. Jag fortsatte ändå, och skrev ganska mycket också. Det var kul att skriva pratbubblor till mina bilder, tyckte jag. Ibland försökte jag skriva längre berättelser också. När jag var i Märtas ålder blev jag hästtokig, men precis som hon var... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag besöker skolor och bibliotek i Stockholms- och Uppsalaområdet (eftersom jag kommer från Uppsala). Jag visar bilder och berättar om mig själv och hur jag blev illustratör och författare, om hur bokidéerna dök upp ur barndomsminnen. Jag kan läsa högt ur en eller ett par böcker, visa olika tekniker och hur man kan jobba med text och illustrationer. Eftersom jag både skriver, ritar och layoutar kan jag visa enkelt hur man kan göra egna böcker. Finns whiteboard till hands kan jag rita "live". Programmet kan anpassas efter ålder och jag kan improvisera lite också. Jag svarar gärna på frågor under tiden.

Verkförteckning

Böckerna om hästflickan Märta, Bonnier Carlsen
Böckerna om Hallon; Hegas förlag
Böckerna om Stall Lilla Stjärna, Opal

Fler böcker:
http://cverikaekundwilson.blogspot.se