För att kunna göra en bokningsförfrågan om Sofie Berthet måste du vara inloggad.

Sofie Berthet

Dela och skriv ut
Sofie-berthet_blogg_f%c3%b6rfbild

Sofie Berthet

Fotograf: Oscar Wettersten

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Prosaist/berättare
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Syd

Länkar
http://sofieberthet.se/

Sofie Berthet

Kort om mig

Jag skriver för barn, ungdomar och vuxna. Jag är dessutom skrivpedagog och arbetar med andra skrivande personers texter och kreativa processer, oftast under författarbesök på skolor och skrivardagar och workshops på bibliotek, men också under längre kurser och skrivarresor. Barn som nyligen lärt sig skriva, fantasifyllda barn i mellanåldern, skrivblyga tonåringar eller vuxna som siktar på att bli författare – jag inspirerar och hjälper dem vidare i skrivandet.
Jag har gett ut 8 böcker sedan jag debuterade för 5 år sedan. Tre av dem (Utan ord, Något hemligt och Jul för djuren) vänder sig till barn 9-12 år och handlar om Mateo och Bim som båda har dyslexi. Men de har också något annat gemensamt – de kan tala med djur. Tillsammans ger de s... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Jag berättar om mig själv och mitt skrivande. Jag bjuder på mig själv när jag visar hur en författares vardag kan se ut och förklarar den långa och vindlande processen från bokidé till färdig bok.
Beroende på målgruppen berättar jag om de böcker som jag skrivit för just den åldersgruppen och om varför jag ville skriva just de böckerna.
Jag läser alltid högt ur böcker – både egna och andras – för att väcka lusten till läsning och illustrera hur man kan i text kan framkalla spänning, sorg och andra känslor.
I Utan ord, Något hemligt och Jul för djuren är dyslexi, vänskap och djur centrala tema. I Dimensioner handlar det om miljöförstöring, klimathot, omöjlig kärlek och hur framtiden kan komma att se ut. Storgatan 12 handlar bland annat... ...visa mer

Verkförteckning

Vab och semlor, Vilja förlag, 2020
Jul för djuren, Nypon förlag, 2019 (digitalt publicerad julkalender)
Sjuka barn, Vilja förlag, 2019
Fakta om agility, Nypon förlag, 2019
Sjunga solo, Nypon förlag, 2019
Något Hemligt, Nypon förlag, 2018
Utan ord, Nypon förlag, 2017
Noveletter till jul, So... ...visa mer