För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anna Helgesson måste du vara inloggad.

Anna Helgesson

Dela och skriv ut
Testbild

Anna Helgesson

Fotograf: Collage Foto

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://annahelgesson.se
https://www.facebook.com/annahelgessonforfattare/
http://instagram.com/annahelgesson.se

Anna Helgesson

Kort om mig

Jag arbetar som lärare och barnboksförfattare. Hittills har jag kommit ut med tio böcker. Jag skriver för att jag brinner för barns läsning och skulle önska att alla fick uppleva hur härligt det är att läsa. Därför är det så roligt att få möjlighet att träffa eleverna och samtala om böcker och skrivande.

Om ni önskar ett digitalt författarbesök så är jag gärna med på det. Mitt förslag är att jag förbereder en film där jag spelar in vem jag är, kort om mitt författarskap och kanske går en lite rundvandring här hemma, allt för att skapa intresse. Sedan tänker jag att vi skulle kunna gå live med tex Teams eller ett annat program som fungerar att koppla upp sig mot. Annars finns möjligheten att jag skickar fler filmer som ni ser och seda... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Läsande:
Att lustläsa - vad är det? Hur kan vi väcka läslust? Hur ska man hitta en bok som man gillar? Samtala om vad som gör en bok intressant. Boktips och inspiration genom att få höra en författare berätta om sina böcker.

Skrivande:
Jag berättar om mina böcker, om hur jag kom på idéerna till dem och vad de handlar om. Jag läser utvalda delar högt. Jag inspirerar eleverna till olika skrivövningar. Det kan handla om olika delar i skrivprocessen, t ex hur man skriver en text med mer känsla och innehåll.

Mobbning/värdegrund:
Vad är mobbning?
Jag berättar om hur det var när jag blev mobbad i skolan. Jag kopplar detta till boken Glashjärtat - vänner eller fiender? och läser högt om vad som händer i boken. Vidare kan det ge diskus... ...visa mer

Verkförteckning

Resan till sommaren (Idus förlag 2013)
Glashjärtat - vänner eller fiender? (Idus förlag 2015)
Saga & Simon - Hundlängtan och utomjordingar (Idus förlag 2016)
Saga & Simon - Kärlek och vampyrer (Idus förlag 2016)
Berra och Boris är hundvakt (Beta Pedagog förlag 2017)
Berra och Boris åker på k... ...visa mer