För att kunna göra en bokningsförfrågan om Anna Helgesson måste du vara inloggad.

Anna Helgesson

Dela och skriv ut
Testbild

Anna Helgesson

Fotograf: Collage Foto

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://annahelgesson.se
https://www.facebook.com/annahelgessonforfattare/
http://instagram.com/annahelgesson.se

Anna Helgesson

Kort om mig

Jag arbetar som lärare och barnboksförfattare. Sex böcker har det blivit hittills, och fler är på väg. Mina böcker har jag skrivit för att jag brinner för barns läsning och skulle önska att alla fick uppleva hur härligt det är att läsa. Därför är det så roligt att få möjlighet att träffa eleverna och samtala om böcker och skrivande.

Böckerna jag skrivit är ganska olika. De två första handlar om mötet mellan olika kulturer, mobbning och svårigheter. Samtidigt så är det ljusa böcker som också handlar om hopp och vänskap. Böcker som passar mycket bra att läsa högt och diskutera.

Serien om Saga och Simon skrev jag för att sprida läslust och glädje. Att få fnissa lite och försvinna in i en värld full av hundar och en och annan utomjord... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Läsande:
Att lustläsa - vad är det? Hur kan vi väcka läslust? Hur ska man hitta en bok som man gillar? Samtala om vad som gör en bok intressant. Boktips och inspiration genom att få höra en författare berätta om sina böcker.

Skrivande:
Jag berättar om mina böcker, om hur jag kom på idéerna till dem och vad de handlar om. Jag läser utvalda delar högt. Jag inspirerar eleverna till olika skrivövningar. Det kan handla om olika delar i skrivprocessen, t ex hur man skriver en text med mer känsla och innehåll. Mina böcker kan inspirera till att skriva om en tidsresa, eftersom Freja har ett magiskt halsband. Vad skulle du göra om du hade ett magiskt halsband? Var skulle du resa?

Mobbning/värdegrund:
Vad är mobbning?
Jag berättar om hu... ...visa mer

Verkförteckning

Resan till sommaren (Idus förlag 2013)
Glashjärtat - vänner eller fiender? (Idus förlag 2015)
Saga & Simon - Hundlängtan och utomjordingar (Idus förlag 2016)
Saga & Simon - Kärlek och vampyrer (Idus förlag 2016)
Berra och Boris är hundvakt (Beta Pedagog förlag 2017)
Berra och Boris åker på k... ...visa mer