För att kunna göra en bokningsförfrågan om Camilla Dahlson måste du vara inloggad.

Camilla Dahlson

Dela och skriv ut
Bild_camilla_dahlson

Camilla Dahlson

Fotograf: Eva Lindblad

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Prosaist/berättare
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Väst

Länkar
http://camilladahlson.blogspot.com
https://www.lindco.se/forfattare/camilla-dahlson/

På gång
2021-11-09 - Uddevalla » Camilla Dahlson

Camilla Dahlson

Kort om mig

Jag föddes 1973 och växte upp i Boxholm i södra Östergötland. Jag flyttade till Stockholm i 20-årsåldern och har nu hamnat i Bankeryd utanför Jönköping.
Läsa och skriva har alltid hört till mina intressen. Redan som sjuåring började jag skriva berättelser, noveller och serier. Jag gjorde egna tidningar som familjen och kompisarna fick läsa. När jag var tolv år fick jag en novell publicerad i Tidningen Vi. Gissa om jag var stolt?
Jag har testat många olika yrken, men jag har alltid kommit tillbaka till skrivandet. Jag har också arbetat som journalist under många år. Nu arbetar jag heltid som författare och skriver böcker för alla åldrar, även vuxna. Jag har även skrivit texter till läromedel för mellanstadiet. Nu växlar jag mellan att ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Under ett författarbesök brukar jag berätta om mig själv och om hur det går till när en bok blir till. Sedan läser jag ur någon av mina böcker för klassen. Efter det pratar vi om handlingen i boken, och ”händelsekurvan”. Barnen får gärna ställa frågor om mina böcker och skrivandet. Det är alltid kul om det blir lite dialog mellan mig och klassen.
Jag vill inspirera barn att läsa och skriva, genom underhållande böcker med intressanta och tankeväckande intriger. Jag har böcker för åldrarna 3 - 12 år och för vuxna
Om besöket gäller vuxna pratar jag om min bakgrund, min väg till att bli författare och bokskapandet. Eller om mina böcker, beroende på överenskommelse och önskemål.

Verkförteckning

Jag vill också dansa, Bokförlaget Opal, 2013
Innebandystjärnor, Bokförlaget Opal, 2015
Innebandystjärnor - Första matchen, Bokförlaget Opal, 2016
Bloggtantens Bravader, Vilja Förlag, 2017
Gillad som du är, Idus Förlag, 2017
En vän som du, Idus Förlag, 2017
Tusen åter, Idus Förlag, 2018
Min... ...visa mer