För att kunna göra en bokningsförfrågan om Karin Ahlin måste du vara inloggad.

Karin Ahlin

Dela och skriv ut
Karin_ahlin__aug_2019_3

Karin Ahlin

Fotograf: Fredrik Sandebert

Book_coverage_1
Book_coverage_2
Verksam som
Barnboksförfattare
Illustratör
Ungdomsboksförfattare


Målgrupp
Låg
Mellan
Hög
Gymnasium
Vuxen


Medlem i
Författarcentrum Öst

Länkar
http://www.studioahlin.se
http://www.alfabeta.se/forfattare/karin-ahlin

Karin Ahlin

Kort om mig

Mitt namn är Karin Ahlin. Jag är författare och bildberättare. Under flera år har jag undervisat i storytelling och berättande, både för barn, vuxna och studenter. Det bästa med det pedagogiska arbetet, är när det börjar bubbla av kreativitet i klassrummet och nya historier växer fram.

Jag minns mycket väl de författarbesök vi hade i min klass under grundskoletiden. Det var magiskt, för det gjorde att jag förstod att det här var ett yrke på riktigt. Redan då älskade jag att berätta historier, och genom författarbesöken insåg jag att man kunde få skriva även som vuxen.

När jag var fjorton gjorde jag en bilderbok på svenskan. Jag blev uppmuntrad av en för mig betydelsefull vuxen på skolan att skicka in den till förlag. Hon hjälpte ... ...visa mer

Vad jag gör under författarbesöken

Alla författarbesök nedan kan anpassas efter ålder och storlek på grupp. Jag gör författarbesök för både barn och vuxna. Ni är välkomna att kontakta mig för att tillsammans skapa ett så bra författarbesök som möjligt. Kanske har ni något närliggande tema som ni vill att jag kommer och pratar om? Författarbesöken nedan är förslag på upplägg, och allt är möjligt att justera, så det passar era behov.


1) FÖRFATTARBESÖK: INTE VARA RÄDD!
Boken "Inte vara rädd!" handlar om Tiger som sitter på trappan till sitt hus och väntar på att hans föräldrar ska komma hem. Han vill inte vara ute och inte vara inne. Men då kommer Farbror Taxen förbi, och tillsammans tar de sig igenom alla rädslor kring att vara ensam hemma.

Jag läser boken för klas... ...visa mer

Verkförteckning

– Kom sol!, Alfabeta Förlag, 2015
– Inte vara rädd!, Alfabeta Förlag, 2014